Ακροδεξιές συμπεριφορές στο «Γ. Καραϊσκάκης»

από AllAboutARIS

Φάκελο με αποδεικτικά στοιχεία για ακροδεξιές συμπεριφορές σε έναν αγώνα της Εθνικής ομάδας και σε έναν αγώνα του Ολυμπιακού μεταβίβασε η FARE στη FIFA και την UEFA.

Η FARE (Football Against Racism in Europe) σε αρκετές εκδηλώσεις της οποίας έχει λάβει μέρος η Κοινωνία Μελών ΑΡΗ γνωστοποίησε στις δύο ανώτατες ποδοσφαιρικές αρχές για περιστατικά ακροδεξιών συμπεριφορών κατά τη διάρκεια ενός αγώνα της Εθνικής κι ενός του Ολυμπιακού το Νοέμβριο.

Πιο συγκεκριμένα καταγγέλθηκε το γεγονός ότι υπήρξαν οπαδοί της Εθνικής που χαιρετούσαν ναζιστικά την ώρα της ανάκρουσης του ελληνικού εθνικού ύμνου στο ματς με τη Ρουμανία για τα μπαράζ.

Επίσης γίνεται αναφορά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπενφίκα, στο οποίο τονίζεται ότι οι οπαδοί των γηπεδούχων εμφάνισαν στις κερκίδες υλικό με ακροδεξιό περιεχόμενο.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, πέραν του ότι το αποδεικτικό υλικό έχει διαβιβαστεί στην παγκόσμια και την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, που δείχνουν πολύ μεγάλη ευαισθησία σε αυτά τα θέματα.

Προτεινόμενα Άρθρα