Κάτι φάνηκε να αλλάζει

από AllAboutARIS

Η σωτηρία περνάει μέσα από την μεσοαμυντική θωράκιση, σύμφωνα με τον Σούλη Παπαδόπουλο

Απόλυτος ρεαλισμός, προσαρμογή της τακτικής στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά των παικτών, με λίγα λόγια ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Με αυτή την φιλοσοφία θα πορευτεί στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος ο ΑΡΗΣ, ένα πρώτο δείγμα της οποίας είδαμε στους «Ζωσιμάδες» από τον Σούλη Παπαδόπουλο.

Ο έλληνας τεχνικός άλλωστε το όνομά του το έφτιαξε δημιουργώντας σκληροτράχηλες ομάδες, βασισμένες στην καλή μεσοαμυντική λειτουργία και το παθιασμένο παιχνίδι. Με το καλημέρα, είδαμε ότι ο 47χρονος τεχνικός αυτό το προπονητικό δόγμα θα ακολουθήσει στις 17 αγωνιστικές που απομένουν και στις οποίες θα δοθεί η μάχη της παραμονής.

Ο Παπαδόπουλος αυτό που έκανε στα Γιάννενα ήταν το εξής απλό. Γέμισε τον άξονα, μίκρυνε τις γραμμές, έδινε εντολή στους πλάγιους χαφ να δίνουν βοήθειες στους μπακ (η επιλογή του Τσουμάνη για παράδειγμα είχε ξεκάθαρο στόχο να δίνει βοήθειες στον Μαργαρίτη) και όταν βγήκε ο Τάτος που μπορούσε να κρατήσει μπάλα, έδωσε εντολή στους μεσοαυμυντικούς να αποφεύγουν τις περιττές ενέργειες για να μην γίνεται ο ΑΡΗΣ ευάλωτος.

Με μεγάλη ικανοποίηση είδαμε επίσης μαχητικότητα που έλειπε από τους ποδοσφαιριστές στα προηγούμενα παιχνίδια αλλά και τακτική προσήλωση. Αν ο ΑΡΗΣ πάρει πράγματα από τον Αγκάνθο, τον Παπαδόπουλο που έκανε χθες εμφάνιση ψυχολογίας, τον καλό Πουλίδο, έρθει και η μεταγραφική ενίσχυση, ο ΑΡΗΣ έχει μια βάση ώστε να ελπίζει ότι θα αντιστρέψει την κατάσταση.

Προτεινόμενα Άρθρα