Πρόβλημα με την φορολογική ενημέροτητα

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Δεν ισχύει η φορολογική ενημερότητα της ΠΑΕ αν δεν πάρει η ομάδα νέα προσωρινή διαταγή για το 99 και επομένως ο ΑΡΗΣ δεν μπορεί να βγάλει ως τότε δελτία στα νέα αποκτήματα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του AllAboutARIS.

Τις προηγούμενες μέρες γίνοταν λόγος για την κόκκινη του Μπουγαίδη ή την καθυστέρηση στην υπόθεση του Παπαστεριανού και για το αν θα προλάβουν τον αγώνα με την Καλλονή. Κι αυτό γιατί υπήρχε η εντύπωση ότι ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε πληρώνοντας ένα ποσό σε Λίγκα και ΕΠΟ να εκδόσει κανονικά δελτία, όπως έγινε και το καλοκαίρι.

Το ρεπορτάζ του AllAboutARIS όμως φανερώνει ότι κακώς ο κόσμος με δεδομένη την αγωνία του, περιμενει κάτι τέτοιο, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, αφού ο ΑΡΗΣ δεν μπορεί για την ώρα να βγάλει δελτία στα νέα αποκτήματα.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ είχε σε ισχύ φορολογική ενημερότητα μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, οπότε υπολόγιζε με αυτή να κάνει και τις όποιες μεταγραφικές κινήσεις μέχρι και την προσεχή Τετάρτη.

Αυτό όμως που προέκυψε και είναι γνωστό στην ΠΑΕ εδώ και λίγες μέρες, είναι πως από την στιγμή που απορρίφθηκε η αίτηση για το 99, παύει να ισχύει η προσωρινή διαταγή και επομένως και η συμφωνία (και τα συνακόλουθα της συμφωνίας) με το Δημόσιο.

Με αυτά τα δεδομένα δεν ισχύει και η φορολογική ενημέροτητα και επομένως ο ΑΡΗΣ δεν έχει αυτή την στιγμή δικαίωμαα για μεταγραφές. Η ΠΑΕ προσπάθησε να βρει τρόπο να βγάλει νέα φορολογική ενημέροτητα, αλλά δεν τα κατάφερε όπως είναι φυσιολογικό με δεδομένα το αυτσηρό νομικό πλαίσιο.

Επομένως και ο Σούλης Παπαδόπουλος δεν μπορεί να υπολογίζει για την Δευτέρα τα νέα αποκτήματα, εκτός κι αν γίνει την Δευτέρα ένας αγώνας δρόμου που θα έχει επιτυχές αποτέλεσμα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, παρόλο που δεν σημειώθηκε επίσημα από την πλευρά της ΠΑΕ, ότι δεν έχει ακόμα δελτίο ο Γουναρίδης και στην αποστολή με τον Απόλλωνα ήταν ο… φευγάτος Μπουζάνης.

Ως γνωστόν ο ΑΡΗΣ μετά την κατάθεση της νέας αίτησης για το 99, περιμένει την έκδοση προσωρινής διαταγής. Αν αυτή προκύψει την Δευτέρα- όπως αναμένεται- η ΠΑΕ θα κάνει αγώνα δρόμου να εκδοθεί η φορολογική ενημερότητα την ίδια μέρα καθώς θα είναι σε ισχύ εκ νέου η συμφωνία με το Ελληνικό Δημόσιο. Αμέσως μετά θα πρέπει να γίνει αγώνας δρόμου για την έκδοση των δελτίων από την ΕΠΟ για να παίξουν οι παίκτες το βράδυ κόντρα στην Καλλονή.

Αν όλα τα παραπάνω μπορούν να γίνουν μέσα σε λίγες ώρες την Δευτέρα στην… Ελλάδα τότε υπάρχει ελπίδαπου μάλλον είναι ουτοπική. Θεωρητικά υπάρχει, αλλά λογικά οι παίκτες θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής από το επόμενο ματς με τον Ατρόμητο, υπό την αίρεση πάντα ότι η ΠΑΕ την Δευτέρα θα εξασφαλίσει προσωρινή διαταγή για το 99.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ήδη η νέα αίτηση για το 99 με δεδομένη την σημασία της, αλλά και τον όγκο δουλειάς που απαιτείται, κατατέθηκε όσο πιο γρήγορα γινόταν, αλλά τα χρονικά περιθώρια για την έκδοση δελτίων είναι τόσο στενά, που ο ΑΡΗΣ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αγωνιστεί χωρίς την… ενίσχυση του Ιανουαρίου.

Προτεινόμενα Άρθρα