Οριακή υπεροχή με Μαντζουράκη

από AllAboutARIS

Ο Γιάννης Μαντζουράκης θα τεθεί τη Δευτέρα αντίπαλος του ΑΡΗ για 11η φορά με την προϊστορία να δείχνει… ΑΡΗ οριακά.

Ο έμπειρος προπονητής ομολογουμένως δεν είναι από αυτούς που έχουν ιδιαίτερες συμπάθειες στις τάξεις των οπαδών του ΑΡΗ. Κάθε άλλο, είναι από τους προπονητές που όποτε έρχονται στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ακούν τα εξ αμάξης.

Ο Ελληνορουμάνος τεχνικός θα τεθεί τη Δευτέρα για 11η φορά αντίπαλος του ΑΡΗ στη μακρά προπονητική του καριέρα, ενώ η Καλλονή είναι η τέταρτη ομάδα με την οποία αντιμετωπίζει τους «κίτρινους» στη μεγάλη κατηγορία.

Η πλειοψηφία των αναμετρήσεων του ΑΡΗ με τον Μαντζουράκη είναι όταν αυτός ήταν προπονητής της Ξάνθης. Τα έξι από τα 10 ματς είναι με τη θρακική ομάδα από το 2005 ως το 2007 και τη σεζόν 2009-10. Οι «κίτρινοι» νίκησαν τρεις φορές, ένας ματς έληξε ισόπαλο, ενώ δύο φορές κέρδισε η Ξάνθη.

Τον Φεβρουάριο του 2008 ο Μαντζουράκης νίκησε τον ΑΡΗ (1-0) στο μοναδικό παιχνίδι μεταξύ των δύο με αυτόν ως προπονητή της Βέροιας σε ματς που έγινε στην πρωτεύουσα της Ημαθίας.

Αντιθέτως, τη σεζόν 2008-09, ως προπονητής του ΟΦΗ ηττήθηκε τόσο εντός όσο και εκτός έδρας από τον ΑΡΗ, με το ευρύ 4-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και 0-1 στο Ηράκλειο. Η πιο πρόσφατη συνάντησή τους είναι φυσικά αυτή με την Καλλονή στον πρώτο γύρο της φετινής Σούπερ Λιγκ, με τη νησιωτική ομάδα να προστίθεται στον κατάλογο όσων πέρασαν νικηφόρα φέτος από το «Κλεάνθης Βικελίδης».

Συνολικά στα δέκα παιχνίδια μεταξύ ΑΡΗ και Μαντζουράκη, οι «κίτρινοι» μετρούν πέντε νίκες, ένα παιχνίδι έληξε ισόπαλο και τέσσερις φορές νίκησαν οι ομάδες του Έλληνα προπονητή.

Προτεινόμενα Άρθρα