Τηλεοπτική παρέμβαση από Σκόρδα

από Haris Mol

Η αναφορά του Κυριάκου Θωμαΐδη στον τρόπο με τον οποίο έκανε μεταγραφές ο ΑΡΗΣ στις δύο τελευταίες μεταγραφικές περιόδους προκάλεσε την παρέμβαση του Λάμπρου Σκόρδα.

Ο παρουσιαστής της «Δίκης» του ΣΚΑΪ μετέφερε δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΕ ότι ο ΑΡΗΣ στις δύο τελευταίες μεταγραφικές περιόδου έκανε μεταγραφές χωρίς να έχει ασφαλιστική ενημερότητα.

Ο Λάμπρος Σκόρδας παρενέβη άμεσα για να διευκρινίσει τι ακριβώς συνέβαινε και τι διαφορετικό πράττει τώρα η ΕΠΟ, που αρνείται πεισματικά να εκδώσει τα δελτία των αποκτημάτων του ΑΡΗ.

Ο πρόεδρος της «κίτρινης» ΠΑΕ εξήγησε ότι ο ΑΡΗΣ ήταν ενήμερος βάσει της προσωρινής διαταγής που ίσχυε πέρσι, όπως είναι ενήμερος βάσει της νέας προσωρινής διαταγής, που αποφάσισε το Πρωτοδικείο.

«Ο ΑΡΗΣ φορολογική ενημερότητα έχε βάσει προσωρινής διαταγής. Δεν είχε το συγκεκριμένο σιέλ έγγραφο. Είχε όμως βεβαίωση που έλεγε ότι είναι ρυθμισμένες οι υποχρεώσεις του. Το καλοκαίρι η ΕΠΟ το δέχτηκε χωρίς καμία αντίδραση, γιατί σύμφωνα με το νόμο αναφέρει ότι αυτός που έχει τακτοποιήσει τα χρέη του είναι ενήμερος.
Είναι άξιο απορίας γιατί δεν το δέχεται τώρα. Υπάρχει ρητή διαταγή από πρωτοδικείο που λέει ότι αναστέλλει τις οφειλές του ΑΡΗ».

Η κουβέντα οδηγήθηκε φυσικά και πάλι στο αν το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ είναι πάνω από την ελληνική νομοθεσία και τα δικαστήρια, γιατί τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι η ελληνική ομοσπονδία είναι υπεράνω όλων.

Προτεινόμενα Άρθρα