"Δεν ζητήσαμε χάρη, αλλά εφαρμογή του νόμου"

από Haris Mol

"Μέχρι το μεσημέρι πιθανόν να έχει τελειώσει το θέμα"

Στην εκπομπή “AllAboutARIS On Air” του “Libero 107,4” φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Δριβελέγκας, που έδωσε το “παρών” μεταξύ άλλων, στη χτεσινή συνάντηση των ανθρώπων του ΑΡΗ με τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής δήλωσε: “Ελπίζουμε. Ο κ. Θεοχάρης μας έδωσε την ελπίδα ότι λύνεται το θέμα. Περιμένουμε την απάντηση που ελπίζω να είναι θετική. Δεν ζητάμε να γίνει κάποια χάρη, αλλά να εφαρμοστεί ο νόμος. Υπάρχει δικαστική απόφαση η οποία λέει πως αναστέλλονται όλα τα διοικητικά μέτρα. Η φορολογική ενημερότητα δεν θα έχει καμία επίπτωση στο ελληνικό Δημόσιο. Ο κ. Θεοχάρης μας έδωσε την εντύπωση ότι θα εφαρμόσει την απόφαση του δικαστηρίου και σήμερα πιθανόν να τελειώσει το θέμα.

Αν ξανάρθει ο ΑΡΗΣ με τα ίδια δεδομένα, δεν θα μπορέσει να ξαναπάρει φορολογική ενημερότητα. Τώρα τη δίνει γιατί υπάρχει απόφαση δικαστηρίου. Αλλιώς θα ήταν πολύ δύσκολο να το κάνουμε αυτό το πράγμα.

Το πρόβλημα δεν ήταν να πείσουμε τον κ. Θοεχάρη, αλλά τους υπηρεσιακούς παράγοντες, που ορισμένες φορές μας έκαναν έξω φρενών. Εδώ είχαμε να αντιμετωπίσουμε τηλέφωνα από την Λιβαδειά που διαμαρτύροννταν στον κ. Θεοχάρη. Ο ίδιος μου το είπε πριν λίγο”.

Προτεινόμενα Άρθρα