Μπλόκο από ΦΑΕ και Ν.Σ.Κ!

από Haris Mol

Το AllAboutARIS αποκαλύπτει το νέο μπλόκο από ΦΑΕ και ΝΣΚ και το τεράστιο πρόβλημα για την ΠΑΕ, που έχει πλέον μία τελευταία ελπίδα μέσω προσφυγής στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης

Μπορεί ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων κ. Θεοχάρης να έδωσε χθες προφορικές διαβεβαιώσεις για χορήγηση προσωρινής φορολογικής ενημερότητας, αλλά για μία ακόμα φορά γίνεται ξεκάθαρο ότι ο ΑΡΗΣ δεν είναι από τις εταιρίες που θα τύχουν ευνοικής μεταχείρισης ακόμα και σε περιπτώσεις που έχει 100% δίκιο.

Το πρωί ο κ. Δριβελέγκας σημείωσε στο AllAboutARIS on AIR ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες όπως του χαρακτήρισε είναι αυτοί που πρέπει να δώσουν φορολογική ενημερότητα. Σήμερα η ΦΑΕ Θεσσαλονίκης ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΕΚ ΝΕΟΥ την χορήγηση της φορολογικής ενημερότητας και ζήτησε παρά την ξεκάθαρη προσωρινή διαταγή, γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους!!!

Όλοι φυσικά γνωρίζουν ότι για να υπάρξει μία τέτοια  γνωμοδότηση απαιτούνται εβδομάδες, ίσως και μήνες. Το ΝΣΚ φυσικά και δεν έδωσε προφορικά την κάλυψη στην ΦΑΕ και επί της ουσίας απάντησε ότι δεν δύναται να απαντήσει προφορικά ούτε αρνητικά, ούτε θετικά. Είναι πλέον κάτι παραπάνω από πιθανό η ΠΑΕ να κινηθεί νομικά εναντίον της ΦΑΕ, αλλά αυτό ούτε φορολογική ενημερότητα θα δώσει αύριο, ούτε βέβαια και δελτία.
Η ουσία είναι ότι ο ΑΡΗΣ δεν πήρε ούτε και σήμερα φορολογική ενημερότητα και φυσικά δεν πρόκειται ούτε σήμερα να εκδοθούν δελτία για τους παίκτες του.

Μοναδική ελπίδα πλέον είναι αυτή που ακολούθησε με επιτυχία και χωρίς κανένα απολύτως θόρυβο ή… πολεμική η διοίκηση Ψηφίδη πέρσι, όταν και έλυσε το πρόβλημα μέσω απόφασης από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης μετά από σχετική προσφυγή που χειρίστηκε ο γνωστός νομικός Γιώργος Γιαννόπουλος.

Μετά από όλο αυτά που δρομολογήθηκαν όλες αυτές τις μέρες, η διοίκηση Σκόρδα θα παίξει αύριο το τελευταίο της χαρτί,  που είναι η προσφυγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ώστε να δώσει το δικαστήριο εντολή στην ΦΑΕ για έκδοση φορολογικής ενημερότητας και κατ’ επέκταση να βγουν τα δελτία από την ΕΠΟ. Την υπόθεση θα χειριστεί εκ νέου ο κ. Γιαννόπουλος,  τον οποίο άλλωστε μνημόνευσε στην συνέντευξη Τύπου του Σαββάτου ο κ. Σκόρδας. Ήδη ο σχετικός φάκελος έχει κατατεθεί και αύριο θα εκδικαστεί η υπόθεση. Εφόσον βγει αυθημερόν η απόφαση και είναι θετική ο ΑΡΗΣ θα πάει στην Λιβαδειά με τα νέα αποκτήματα.

Το γιατί δεν έγινε από την αρχή η συγκεκριμένη ενέργεια, όταν υπήρχε το θετικό προηγούμενο της διοίκησης Ψηφίδη, είναι σίγουρα ένα ζήτημα, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό που μετράει, έστω και την ύστατη στιγμή είναι ο ΑΡΗΣ να μπορέσει να έχει τους νέους παίκτες την Κυριακή στην Λιβαδειά.

Προτεινόμενα Άρθρα