"Η τελευταία μας ελπίδα"

από Haris Mol

Ο έγκριτος νομικός Γιώργος Γιαννόπουλος στην ουσία αποτελεί την τελευταία ελπίδα του ΑΡΗ για να εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα-νΤι δήλωσε στο LIBERO 107,4

 Ο έγκριτος  νομικός Γιώργος Γιαννόπουλος στην ουσία αποτελεί την τελευταία ελπίδα του ΑΡΗ για να εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα και κατ’ επέκταση τα δελτία για να ισχύσουν οι μεταγραφές της ΠΑΕ.

Ο κ. Γιαννόπουλλος θα χειριστεί την υπόθεση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ώστε να εξασφαλιστεί προσωρινή διαταγή που θα κρίνει παράνομη την άρνηση της ΦΑΕ για χορήγηση φορολογικής ενημερότητας και στην ουσία θα αναγκάσει την ΦΑΕ να πράξει τα δέοντα. Ο γνωστός νομικός φιλοξενήθηκε στο LIBERO 107,4 και στην εκπομπή «Στο πέναλτι» σημειώνοντας:

 «Η αγωνία και πίστη μας είναι ότι θέλουμε να κρίνει το Διοικητικό Πρωτοδικείο ότι έχουμε δίκιο, έχοντας και την προηγούμενη δικαστική απόφαση. Θέλουμε να κρίνει ότι είναι παράνομη η άρνηση της ΔΟΥ/ΦΑΕ να μη χορηγήσει φορολογική ενημερότητα. Η ΠΑΕ έκανε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες νωρίτερα.

Μόλις η ΠΑΕ είχε τη δυνατότητα να προσφύγει κατά της άρνησης για χορήγηση φορολογικής ενημερότητας, προχώρησε αμέσως στις απαιτούμενες ενέργειες. Γραπτώς αυτό μας δόθηκε χθες και σήμερα καταθέσαμε την αίτησή μας στο δικαστήριο  Υπήρχε διφορούμενη θέση για την πρώτη προφορική άρνηση, γι` αυτό γίνεται αύριο η όλη προσπάθεια» (σ.σ. στην ουσία εξηγεί γιατί η ΠΑΕ δεν προέβη νωρίτερα στην συγκεκριμένη ενέργεια).
«Υπήρξαν μικρότερες δυνατότητες πέρσι, η άρνηση χορήγησης φορολογικής ενημερότητας συνιστά διοικητικό μέτρο, εκ μέρους του Διοικητικού Πρωτοδικείου. Αυτό είπε και πέρσι το δικαστήριο. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή ο ΑΡΗΣ έχει απολύτως το δίκιο με το μέρος του».

Αν η αυριανή προσπάθεια είναι πιο δύσκολη: «Πρόκειται για ίδιο νομικό ζήτημα με τη διαφορά ότι τώρα υπάρχει εμπεριστατωμένη δικαστική απόφαση. Ούτε πέρσι πήρε η ΠΑΕ φορολογική ενημερότητα γι` άλλους όμως λόγους. Υπήρχε, όμως, η βεβαίωση οφειλών. Σε κάθε περίπτωση οι δικαστές είναι ανεξάρτητοι να αποφανθούν των αιτιάσεων που υπάρχουν και να κρίνουν με το δικό τους σκεπτικό. Ευχομαι να είναι τα ζητήματα αυτά τα τελευταία που θα απασχολούν τον κόσμο του ΑΡΗ. Να ξεφύγει από τη μέγγενη των προβλημάτων».

Αν αύριο ληφθεί θετική απόφαση και αν προλαβαίνει να εκδώσει δελτία: «Το επείγον είναι δεδομένο. το ζητούμενο είναι να πεισθεί ο δικαστής για το δίκαιο του αιτήματος. Εφόσον έχουμε προσωρινή διαταγή, θα κοινοποιηθεί στη ΦΑΕ. Πάμε πρωί-πρωί θέλοντας να πετύχουμε την αποστολή της φορολογικής ενημερότητας για να σταλεί στη ΔΥΟ και στην συνέχεια να δρομολογηθεί το θέμα με την ΕΠΟ που πάντως θεωρώ ότι έπρεπε ήδη να μας έχει εκδώσει δελτία».

Προτεινόμενα Άρθρα