Ένας άλλος Μανιάς

από Haris Mol

Η κατακόρυφη άνοδος του 23χρονου επιθετικού και η πολύπλευρη συνεισφορά του.

Τα κέρδη του ΑΡΗ ως την καταστροφή του τελευταίου δεκαλέπτου ήταν αρκετά στη Λειβαδιά. Τα βλέμματα ήταν δικαιολογημένα στραμμένα στους νέους παίκτες και αρκετοί από αυτούς, όπως ο Μπακασέτας, ο Καμινιώτης και ο Μπουγαίδης άφησαν θετικό αποτύπωμα. Εκείνος όμως που συνεχίζει να βρίσκεται σε σταθερή ανοδική πορεία, δικαιώνοντας τόσο τον θόρυβο που έγινε το καλοκαίρι με την απόκτησή του όσο και τα χρήματα που κοστίζει (80.000 ετησίως) ήταν ο Μανιάς.

Εκτός πλάνων επί Μιλίνκοβιτς σε αρκετά παιχνίδια και με… μουδιασμένο ξεκίνημα επί Χατζηνικολάου, 23χρονος επιθετικός άργησε κάπως να πάρει μπρος. Τον τελευταίο μήνα όμως και ειδικά μετά την έλευση του Παπαδόπουλου μοιάζει άλλος άνθρωπος.

Παρότι ελάχιστες φορές έχει αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης, έχει ήδη φτάσει τα τέσσερα γκολ, αλλά η πιο σημαντική συνεισφορά του δεν είναι το σκοράρισμα. Είναι η δουλειά που κάνει σε άλλους τομείς. Όπως για παράδειγμα η ασίστ που έδωσε στον Μπακασέτα στο δεύτερο γκολ ή η κίνησή του να… σπάσει την μπάλα στον Καμινιώτη και να κάνει κίνηση στην περιοχή, πετυχαίνοντας το τρίτο γκολ. Αυτό που… αγαπούν πιο πολύ οι προπονητές είναι όμως η προσήλωσή του στο πλάνο και η βοήθεια που δίνει τόσο στον μπακ στην εκάστοτε πλευρά που παίζει όσο και στα στημένα, λειτουργώντας ως τρίτο στόπερ. Το ακόμη πιο ενθαρρυντικό είναι ότι έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμη….

Προτεινόμενα Άρθρα