«Από βδομάδα το υπόμνημα, ψάχνουμε λύση με την ΑΡΗΣ Εμπορική»

από Haris Mol

Για πολλά ενδιαφέροντα θέματα μίλησε στο «AllAboutaARIS on AIR» ο Βασίλης Φουρλίγκας.

Ο αντιπρόεδρος της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ Βασίλης Φουρλίγκας φιλοξενήθηκε στο Libero 107.4 και στην εκπομπή “AllAboutARIS on AIR” και μίλησε για όλα όσο συζητήθηκαν στο χθεσινό Δ.Σ. του Φορέα. Αρχικά αναφέρθηκε στο θέμα των τριών παραιτήσεων από το Δ.Σ.:

«Συζητήσαμε και αυτό το θέμα και αποφασίσαμε να μην κάνουνε καμία παραίτηση δεχτεί. Είπαμε να παρατείνουμε το διάστημα. Καταλαβαίνουμε την πικρία του καθένα με τα όσα έχει ακούσει αλλά ο ΑΡΗΣ πάνω απ’ όλα. Προσπαθούμε συγκρατώντας κάποιες στεναχώριες για το καλύτερο και να προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που έχουμε δεσμευτεί στον κόσμο. Προσπαθούμε πάντα για το καλό του Συλλόγου και μόνο.
Πρέπει να δείξουμε ενότητα, πρέπει να πάμε συσπειρωμένοι το Σάββατο για να κερδίσουμε την Ξάνθη. Δεν έχουνε χρόνο πλέον για τέτοιες διαδικασίες στον ΑΡΗ».

Για το πόρισμα και το υπόμνημα που ζητήθηκε είπε: «Το πόρισμα όπως έχουμε δεσμευτεί πήγε στον αρμόδιο εισαγγελέα ο οποίος μας ζητήθηκε να καταθέσουμε ένα υπόμνημα ώστε να προχωρήσει η διαδικασία… Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από την μεριά μας αλλά όταν το πόρισμα είναι 213 σελίδες δεν είναι και το πιο εύκολο για να τρέξει γρήγορα η διαδικασία. Μέχρι το τέλος της επόμενης βδομάδας θα είμαστε έτοιμοι. Θα διαπιστωθεί σε ποια σημεία ο έλεγχος πρέπει να γίνει πιο βαθιά. Με αυτό το θέμα ασχολούνται ο Παναγιώτης Στεφανίδης και ο Κώστας Γεωργιάδης».

Για τα ερωτηματικά που μπορεί να έχει κάποιος από τον έλεγχο τόνισε: «Ο έλεγχος έγινε από δύο ορκωτούς λογιστές στοιχεία. Δεν μπορεί και οι δύο να είναι βαλτοί. Επειδή έχουμε ακούσει πάρα πολλά όλο αυτό το διάστημα προσπαθούμε να έχουμε ίσες αποστάσεις απ’ όλους. Όπως με την διοίκηση Ηλιάδη έτσι και με αυτή του Σκόρδα που είναι και εμπλεκόμενη στο πόρισμα.

Παρότι έχουμε απέναντί μας πολλά προβλήματα τα οποία είναι φανερά, με τις δηλώσεις του προέδρου του Α.Σ. να καταργηθεί η ΚΜΑ, το πρόβλημα με τους συνδέσμους κάνουμε ότι μπορούμε. Έχει περάσει η εντύπωση σε κάποιους ότι για όλα τα δεινά φταίει αυτός που δεν μπορεί να αντιδράσει. Η ΚΜΑ ήταν ο εύκολος στόχος. Γι΄ αυτό και την χτυπάνε.

Επίσης, κατηγορηθήκαμε ότι αργοπορήσαμε να ανοίξουμε την ΑΜΚ. Υπήρξαν Συζητήσεις επί συζητήσεων για την ΑΜΚ… και τελικά πάλι δεν έγινε τίποτα, κανείς δεν ήρθε αλλά είπαν  πως εμείς καθυστερήσαμε. Όσον αφορά τη νέα αύξηση αυτή θα καθυστερήσει λίγο εξαιτίας της νέας αίτηση για το άρθρο 99».

Για το σημαντικό θέμα με την «ΑΡΗΣ Εμπορική» επισήμανε: «Είναι ένα θέμα το οποίο κανείς δεν το έχει αγγίξει τα τελευταία δύο χρόνια και πρέπει να τρέξουμε και πάλι για να λυθεί. Η Εταιρεία που ανήκει στον ΑΡΗ είναι ζημιογόνα εδώ και χρόνια. Όταν κάνει τζίρο της τάξεως των 100 δραχμών και παρουσιάζει κέρδος των 30 δραχμών όταν της παίρνει και τις 100 Η ΠΑΕ και δεν δίνει πίσω τα χρήματα για τους προμηθευτές, υπάρχει πρόβλημα.
Ελεγχόταν πάντα από την ΠΑΕ. Δεν υπήρχε η εισροή των χρημάτων συγκεκριμένα. Ο κάθε πρόεδρος έπαιρνε τα λεφτά από την εμπορική αλλά δεν πλήρωνε για παράδειγμα τους προμηθευτές.

Πρέπει ή να την εξυγιάνουμε ή να την πτωχεύσουμε. Αν γίνει το δεύτερο θα πρέπει να γίνει μια καινούρια που θα λειτουργεί σωστά . Όσον αφορά το 16% των μετοχών θα πρέπει με πληρεξούσιο να το διαχειριστεί η Λέσχη.

Ο εκάστοτε πρόεδρος δεν μπορεί να είναι ο υπερπρόεδρος. Δεν μπορεί να ασχολείται με τα πάντα. Τα έχουμε αφήσεις εμείς αυτά τα θέματα και είμαστε υπεύθυνοι εμείς».

Προτεινόμενα Άρθρα