Το στοίχημα του Γιαννίτση

από AllAboutARIS

Η μεγάλη επιστροφή του Μιχάλη Γιαννίτση. Από τις προσδοκίες επί Τσιώλη, στον σοβαρό τραυματισμό και το χειρουργείο ως την εμπιστοσύνη του Σούλη Παπαδόπουλου.

Η καριέρα του Μιχάλη Γιαννίτση με τη φανέλα του ΑΡΗ δεν είναι ακριβώς στρωμένη με ροδοπέταλα παρότι στο ξεκίνημα το μέλλον προδιαγραφόταν ευοίωνο. Από το καλοκαίρι του 2011 που υπέγραψε το επαγγελματικό του συμβόλαιο άλλαξαν καμιά δεκαριά προπονητές και ο ΑΡΗΣ επίπεδο εντελώς. Κοινώς από τα ψηλά στα χαμηλά. Όχι και οι καλύτερες συνθήκες για ένα νέο παιδί.

Κάπως έτσι εξελίχθηκε και η καριέρα του 22χρονου πλέον κεντρικού αμυντικού που βρίσκεται στον ΑΡΗ από τα οκτώ του χρόνια. Από την εμπιστοσύνη του Σάκη Τσιώλη, σε ένα ξαφνικό πρόβλημα υγείας που τον έστειλε στα πιτς σχεδόν όλη την σεζόν, το χειρουργείο και την τελευταία προσπάθεια να… φωνάξει ότι είναι εδώ. Πριν τον δούμε στην ενδεκάδα του αγώνα με τον Ατρόμητο, πριν από 15 μέρες, είχε περάσει ένας σχεδόν χρόνος από την τελευταία φορά που ξεκίνησε βασικός. Ηταν πέρσι τον Φλεβάρη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ όταν αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο λόγω τραυματισμού. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ο Γολγοθάς αφού το πρόβλημα στο χόνδρο δεν έπαιρνε άλλη αναβολή. Χειρουργείο και ένα εξάμηνο εκτός. Τον έφαγαν τα γυμναστήρια, οι πισίνες, οι αμέτρητες ώρες προπόνησης με τον Γιάννη Γιώρη. Το πόσες ώρες ξόδεψε στα γυμναστήρια φαίνεται στο σώμα και στα μούσκουλα. Από παιδάκι έγινε άντρας.

Η φετινή 3η του χρονιά στην 1η ομάδα ήξερε ότι θα ήταν ίσως η τελευταία του ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί στο υψηλό επίπεδο. Ο Σούλης Παπαδόπουλος ήταν αυτός που τον πίστεψε από την πρώτη στιγμή και ρίσκαρε. Για χάρη του άφησε εκτός ενδεκάδας τον Κύργια που προερχόταν από ένα καλό σερί αγώνων, έβαλε τον Πουλίδο αμυντικό χαφ, διατηρώντας τον στην ενδεκάδα στο Αγρίνιο. Ανήμερα των γενεθλίων του, ο 22χρονος στόπερ, έκανε την καλύτερή του εμφάνιση με την φανέλα του ΑΡΗ. Σταθερός, σίγουρος, δυνατός στον αέρα με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.  Κερδίζει με το σπαθί του μια θέση στην ενδεκάδα και είναι στο χέρι του να αφήσει τα δυο δύσκολα χρόνια πίσω, εκκινώντας από μια νέα αφετηρία.

Προτεινόμενα Άρθρα