"Ο ΑΡΗΣ έχει χάσει την αγωνιστική του ταυτότητα"

από Haris Mol

Ο ΑΡΗΣ, το ελληνικό πρωτάθλημα και οι λόγοι αποχώρησης του από την Κύπρο

Στην εκπομπή “AllAboutARIS On Air” μίλησε ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, με αφορμή την αναμέτρηση με τη Βέροια την ερχόμενη Κυριακή, στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για τη φετινή κατάσταση των “κίτρινων” και την έκπληξη που του προκάλεσε αυτό, αναφέρθηκε σε θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ ξεκαθάρισε και το τοπίο γύρω από την αποχώρηση του από την Κύπρο και τη Νέα Σαλαμίνα.

Αναλυτικά: 

Για τον φετινό ΑΡΗ: “Ήταν έκπληξη για μένα. Πίστευα ότι το περσινό πάθημα θα γίνει μάθημα. Ότι έγινε αξιολόγηση του περσινού υλικού και σε αυτό θα προστεθούν νέοι παίκτες. Αυτό όμως που με κάνει εντύπωση είναι ότι ο ΑΡΗΣ έχει χάσει την αγωνιστική του ταυτότητα. Άλλα πράγματα πρέσβευε αγωνιστικά. Και αυτό δεν φορά μόνο τον ΑΡΗ, αλλά πολλές ομάδες στην Ελλάδα. Κάποτε όποια ομάδα ερχόταν στη Θεσσαλονίκη από το τότε ΠΟΚ, δυσκολεύονταν να πάρουν αποτέλεσμα”.

Για το πρόβλημα του ΑΡΗ στην ανάπτυξη του και ην απουσία ενός δημιουργικού μέσου: “Αυτό είναι εύκολο να το πει κάποιος. Υπάρχουν όμως πολλοί Έλληνες που έχουν αυτοί την ικανότητα; Τότε μπαίνεις στη διαδικασία να εκπαιδεύσεις έναν τέτοιο παίκτη”.

Για τον αγώνα του ΑΡΗ με τη Βέροια: “Το πρώτο δυσάρεστο είναι πως όπως και πέρυσι, ΑΡΗΣ κιαι Βέροια συναντιούνται με στόχο την παραμονή τους. Η νίκη επί του Πανιωνίου βοήθησε πάρα πολύ. Και την ίδια αξία με εκείνο τον αγώνα, έχει και αυτός με τη Βέροια. Θα καθορίσει σε μεγάλο ποσοστό την παραμονή των ομάδων στην κατηγορία. Το μέχρι τώρα δείγμα των δύο ομάδων δεν μας έχει πείσει ότι έχουν την αγωνιστική δυναμική για να πάρουν τη νίκη. Ο τρόπος αντίληψης του κάθε αντιπάλου, θα γείρει την πλάστιγγα προς κάποια κατεύθυνση”.

Για την αποχώρηση του από την Κύπρο και τη Νέα Σαλαμίνα: “Η ομάδα έκανε τον καλύτερο πρώτο γύρο της ιστορίας της. Όταν έφυγα ήθελε δύο νίκες στα έντεκα εναπομείναντα παιχνίδια για να εξασφαλίσει την παραμονή της. Κάποια πράγματα όμως με ανάγκασαν να επιστρέψω πίσω στην Ελλάδα”.

Για το θέμα της προώθησης των νεαρών Ελλήνων παικτών: “Το ζητούμενο είναι να πληρούν τις προϋποθέσεις για να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Όχι να γίνεται από ανάγκη. Τόσα χρόνια δεν έχουμε καταφέρει να βάλουμε νέα στοιχεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν παραλείψεις στο κομμάτι των ακαδημιών. Οι νέοι παίκτες για να γίνει αυτό , υπάρχουν. Λείπουν όμως οι εκπαιδευτές. Ενστάσεις για έναν παίκτη προκύπτουν όταν δεν κάνει το αυτονόητο. Αυτό είναι καθαρά θέμα εκπαίδευσης.

Για το γεγονός πως κάποιοι νέοι παίκτες βιάζονται να κάνουν το βήμα στο εξωτερικό και για το παράδειγμα του Γιαννιώτα: “Συνήθως έχουνε την υπερβολή στο λόγο μας για κάποιον παίκτη, χωρίς να περιμένουμε να δείξει ο χρόνος κάτι για αυτόν. Σχετικά με τον Γιαννιώτα, κάποιος δεν μπόρεσε να τον πείσει με επιχειρήματα ότι δεν είναι έτοιμος ακόμα για να κάνει αυτό το βήμα. Συνήθως όλοι μας βιαζόμαστε να πετύχουμε το προσδοκώμενο για εμάς, χωρίς όμως να ξέρουμε αν πληρούμε τις προϋποθέσεις”.

Για τον Ολαϊτάν, τον οποίο ο ΑΡΗΣ κάποτε τον “έκοψε”: Του είπα πως έχει φτάσει ακόμα ούτε το 50% των δυνατοτήτων του. Οι παραλείψεις του ΑΡΗ και το έλλειμμα- γνώσης των ανθρώπων του, ήταν αυτό που οδήγησε τον Ολαϊτάν στη Βέροια.

Προτεινόμενα Άρθρα