Τι… δεν απάντησε ο υφυπουργός Αθλητισμού

από AllAboutARIS

Οσο αόριστη ήταν την επίκαιρη ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τον αθλητισμό, εξίσου αόριστα απάντησε ο ίδιος ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός.

Περί απάντησης του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού, για τα χρέη των ΠΑΕ και των ΚΑΕ στο ελληνικό δημόσιο διαβάζουμε σε αθλητικά σάιτ αλλά στην πραγματικότητα, αν διαβάσει κάποιος τα όσα είπε ο υφυπουργός από το βήμα της Βουλής, θα διαπιστώσει ότι επί της ουσίας δεν έχει πει τίποτα.

Ο Ανδριανός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για αοριστολογία λέγοντας: «Σας ζητώ από το βήμα της Βουλής να πείτε στον ελληνικό λαό τι χρέη χαρίζει σήμερα η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ».

Στην πρωτολογία του για το συγκεκριμένο θέμα είπε: «Σε ό,τι αφορά τον επαγγελματικό αθλητισμό, σας υπενθυμίζω ότι η πολιτεία δεν χρηματοδοτεί καμία δραστηριότητα επαγγελματικού αθλητισμού, παρά μόνο παρέχει το πλαίσιο μέσα στο οποίο αυτός λειτουργεί. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, όπως οφείλει, ζητά την φορολογική ενημερότητα από τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, η οποία είναι και η προϋπόθεση της συμμετοχής τους στις εθνικές διοργανώσεις.

Η είσπραξη των βεβαιωμένων χρεών είναι αρμοδιότητα των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, βάσει τη διαδικασίας που προβλέπει ο νόμος.

Το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο συνεπώς τηρείται. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν τα περιθώρια και η ανάγκη να προσαρμόσουμε και να επικαιροποιήσουμε το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο».

Εξίσου ασαφείς και αόριστες τοποθετήσεις και στη δευτερολογία του, όπου είπε: «Ομολογώ ότι δεν περιμένω από ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μιλά, σ’ αυτήν ειδικά την συνθήκη, για χάρισμα χρεών σε ΠΑΕ και ΚΑΕ, όταν ο νόμος εφαρμόζεται κατά γράμμα, ή να διατυπώνει βαριές κατηγορίες, χωρίς να τις στοιχειοθετεί, απλώς για τη δημιουργία πρόσκαιρων εντυπώσεων. Αν έχετε κάποιες άλλες προτάσεις, για νόμους που θα λειτουργήσουν αναδρομικά, ή για να βάλουμε στην άκρη τη νομιμότητα για χάρη της πρόσκαιρης σκοπιμότητας, πείτε το καθαρά».

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων… εξίσου αόριστη ήταν και η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προτεινόμενα Άρθρα