Γιατί η ΕΠΟ δεν υποβιβάζει τον ΠΑΟΚ;

από AllAboutARIS

Πολύς λόγος έχει γίνει για την προσφυγή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στα πολιτικά δικαστήρια. Ο ΚΑΠ είναι ξεκάθαρος και αναφερει ότι η ποινή είναι υποβιβασμός ακόμα και για την προσφυγή και όχι βέβαια την απόφαση. Και τα αναφέρουμε όλα αυτά γιατί η ΠΑΕ ΑΡΗΣ έχει έννομο συμφέρον.. Διαβάστε τι αναφέρει ο ΚΑΠ και όχι

Πολύς λόγος έχει γίνει για την προσφυγή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στα πολιτικά δικαστήρια. Ο ΚΑΠ είναι ξεκάθαρος και αναφερει ότι η ποινή είναι υποβιβασμός ακόμα και για την προσφυγή και όχι βέβαια την απόφαση. Και τα αναφέρουμε όλα αυτά γιατί η ΠΑΕ ΑΡΗΣ έχει έννομο συμφέρον.. Διαβάστε τι αναφέρει ο ΚΑΠ και όχι τι λέγεται στα καφενεία

Άρθρο 35 του ΚΑΠ

Επίλυση αθλητικών διαφορών
1.
Οι πάσης φύσεως διαφορές που ανακύπτουν από την εφαρμογή και ερμηνεία του παρόντος Κανονισμού, του Καταστατικού και των εν γένει Κανονισμών της Ε.Π.Ο. που ισχύουν για το ποδόσφαιρο και αφορούν τις επαγγελματικές ενώσεις, τις ομάδες που μετέχουν στους πάσης φύσεως αγώνες, καθώς και οποιοδήποτε πρόσωπο που συνδέεται με οποιαδήποτε σχέση και ιδιότητα με αυτές, ή που εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο και ιδιότητα στον χώρο του ποδοσφαίρου, επιλύονται από τα αρμόδια θεσμοθετημένα ποδοσφαιρικά όργανα, που καθορίζονται στο Καταστατικό και τους κανονισμούς της Ε.Π.Ο. (Σ.Σ.δεν εμπίπτουν σε αυτά το άρθρο 99 γιατί δεν προβλέπονται σε κανένα σημείο του ΚΑΠ ή του καταστατικού της ΕΠΟ οι περιπτώσεις πτωχευτικού κώδικα ή εξυγίανσης της ανώνυμης εταιρίας) απαγορευομένης σε κάθε περίπτωση προσφυγής στα πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια.
2.
Σε περίπτωση που κατά παράβαση της παρ. 1 του παρόντος άρθρου, φυσικό ή νομικό πρόσωπο προσφύγει σε πολιτικό ή διοικητικό δικαστήριο επιβάλλονται σε βάρος του οι ακόλουθες ποινές από την κατά περίπτωση διοργανώτρια ή την Ε.Π.Ο.:
α)
Ομάδα που ασκεί προσφυγή αποκλείεται από τους υπόλοιπους αγώνες τους πρωταθλήματος που μετέχει ή θα μετάσχει, με απόφαση του Δ.Σ. της διοργανώτριας ή της Ε.Π.Ο. από την ημέρα άσκησης της προσφυγής και για
όσο χρονικό διάστημα συνεχίζεται η παράβαση
.
Όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα και… εκτιμήσεις που ούτε φυσικά ο πρόεδρος της ΕΠΟ έχει δικαίωμα να κάνει.

Ολοκληρώθηκε (σε πρώτη φάση) η εκδίκαση της καταγγελίας του Γιώργου Δώνη εις βάρος του ΠΑΟΚ, στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ. Ο πρώην προπονητής του Δικέφαλου ζητά τον υποβιβασμό της ομάδας λόγω προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια.

Από πλευράς ΠΑΟΚ, η νομική υπηρεσία υποστήριξε πως η συγκεκριμένη επιτροπή θα πρέπει να δηλώσει αναρμόδια και πως επί του θέματος μπορεί να επιληφθεί το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας. ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ Η ΕΠΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ που ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ!!!

Οι δύο πλευρές τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουν τα υπομνήματά τους κι αναμένεται η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ.

Προτεινόμενα Άρθρα