Διασυρμών… συνέχεια!

από AllAboutARIS

Οι ακατανόητες επιλογές του Σούλη Παπαδόπουλου κυρίως στην άμυνα οδήγησαν τον ΑΡΗ σε διασυρμό στην Λεωφόρο με 4-1 από τον Παναθηναικό.

Οι ακατανόητες επιλογές του Σούλη Παπαδόπουλου κυρίως στην άμυνα οδήγησαν τον ΑΡΗ σε διασυρμό στην Λεωφόρο με 4-1 από τον Παναθηναικό. Ο Μπέργκ έκανε πάρτι απέναντι σε Γιαννίτση, Νταμαρλή που επιλέχθηκαν στο κέντρο της άμυνας και ήταν τις περισσότερες φορές εκτός θέσης, με δεδομένο βέβαια και την κακή μέρα του Βαγγέλη, αλλά και την ατυχέστατη επιλογή της παρουσίας του Κύργια σε ρόλο δεξιού μπακ. Όλα αυτά ενώ ο ΑΡΗΣ έχασε πέναλτι στο 1-0 και ισοφάρισε προσωρινά στο 41 σε 1-1.

Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια, τον Γιαννίτση με το Νταμαρλή στο κέντρο της άμυνας, δεξί μπακ τον Κύργια και αριστερό τον Βαγγέλη. Στα χαφ μπροστά τους η τριπλέτα Ηρακλή, Οικονομόπουλου, Τσιάρα και στην επίθεση ο Μανιάς στην κορυφή με τους Τάτο και Βλάχο αριστερά και δεξιά αντίστοιχα.

Μόλις στο 3΄ο ΑΡΗΣ έχασε σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν ο Τάτος έβγαλε την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναικού, αλλά ο Κοτσόλης πρόλαβε Μανιά και Βλάχο απομακρύνοντας την μπάλα.

Το πρώτο εικοσάλεπτο του αγών πέρασε με τον Παναθηναικό να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει την εστία του Διούδη πέρα από ορισμένες κεφαλιές του Κουτρουμπή που έφυγαν ψηλά άουτ.

Στο 21 ο Μπεργκ προσπάθησε να περάσει από τον Γιαννίτση που είχε γυρισμένη πλάτη, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του με τον Θάνο σωστά να θεωρεί ως ακούσιο το χέρι του παίκτη του ΑΡΗ. Στο επόμενο λεπτό το σουτ του Κλωναρίδη πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 23 ο Πράνιτς σούταρε, αλλά ο Διούδης μπλόκαρε σε ένα πεντάλεπτο πίεσης από τους γηπεδούχους που όμως δεν έμειναν χωρίς γκολ.

ΓΚΟΛ ΠΟΥ… ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ

Στο 26 ο Νάνο μπήκε από τα αριστερά καθώς εξέθεσε με την ταχύτητά του τον Κύργια -που παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του ταλαιπωρείται σε αυτή την θέση με γρήγορους αντιπάλους (και φυσικά εξέθεσε τον Παπαδόπουλο για την ακατανόητη συγκεκριμένη εμμονή του να χρησιμοποιεί ένα κλασικό στόπερ ως δεξί μπακ)- με πολύ ωραία σέντρα βρήκε τον Μπέργκ, που στην κίνηση νίκησε από κοντά τον Διούδη για το 1-0. Ένα γκολ που φαινόταν ότι… έρχεται με τον τρόπο που αγωνίζονταν οι δυο ομάδες.
Στο 32 ο Οικονομόπουλος πέρασε με εξαιρετικό τρόπο την μπάλα στον Μανιά, αλλά η πίεση που του ασκήθηκε τον ανάγκασε να σουτάρει άστοχα άουτ. Παράλληλα ο Παπαδόπουλος προσπαθούσε να βρει επιθετικές λύσεις αλλάζοντας θέσεις σε Μανιά-Τάτο.

ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ Ο ΤΑΤΟΣ

Στο 33 ο Οικονομόπουλος κέρδισε το καθαρό πέναλτι από τον Μέντες, που τον κλώτσησε μέσα στην περιοχή μετά από πλάγιο του Κύργια, αλλά ο Τάτος που ανέλαβε την εκτέλεσή του, δεν κατάφερε να νικήσει τον Κοτσόλη που απομάκρυνε κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.

ΦΑΟΥΛ ΑΠΟ ΤΑΤΟ ΚΑΙ 1-1 ΑΠΌ ΤΟΝ ΜΑΝΙΑ

Ο Τάτος πήρε το αίμα του πίσω κατά το ήμισυ στο 41 όταν εκτέλεσε πολύ δυνατά φάουλ έξω από την περιοχή, ο Κοτσόλης έπεσε και απομάκρυνε με υπερένταση και ο Μανιάς που παρακολουθούσε την φάση πήρε το ριμπάουντ για να ισοφαρίσει σε 1-1! Στο επόμενο λεπτό ο Τάτος έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναικού, αλλά ο Κοτσόλης την τελευταία στιγμή απομάκρυνε την μπάλα.

ΓΚΟΛ ΣΕ… ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΑΜΥΝΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και σε ένα σημείο που ο ΑΡΗΣ ήταν σαφέστατα ανεβασμένος πλήρωσε την κακή αμυντική λειτουργία και τα… πειράματα με Νταμαρλή και Γιαννίτση να χάνουν τον Μπεργκ που με τακουνάκι έβγαλε για τον Ζέκα, ο τελευταίος βγήκε απέναντι από τον Διούδη, πάσαρε στον αμαρκάριστο Κλωναρίδη και ο τελευταίος πλάσαρε εύκολα για το 2-1. Ζέκα και Κλωναρίδης βγήκαν τετ-α-τετ με κανένα από τα δυο στόπερ να μην βρίσκονται στο κέντρο της άμυνας! Έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το 2-1.

ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ 48 (!) ΜΕ ΚΟΥΣΙΔΗ ΑΝΤΙ ΒΛΑΧΟΥ

Η… έμπνευση του Παπαδόπουλου με τον Βλάχο εξτρέμ αποδείχθηκε ατυχής με τον ίδιο τον τεχνικό των κιτρίνων να το… επιβεβαιώνει αντικαθιστώντας τον νεαρό αμυντικό (που έπαιξε επιθετικός) με τον Κουσίδη στο 48! Αλλαγή λογική από την στιγμή που ο ΑΡΗΣ ήταν πίσω στο σκορ, αλλά κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έγινε από το ημίχρονο, αλλά τρία λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους.

3-1 ΜΕ…ΚΑΡΑΜΠΟΛΕΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑ ΕΚΤΟΣ ΘΕΣΗΣ

Στο 55 ο Παναθηναικός έφτασε και σε τρίτο τέρμα, όταν μετά από διάφορες καραμπόλες και για μία ακόμα φορά τους αμυντικούς εκτός θέσης, ο Μπεργκ με ωραία κεφαλιά σκόραρε για το 3-1.

ΣΟΥΝΑΣ ΑΝΤΙ ΗΡΑΚΛΗ

Η άμυνα του ΑΡΗ πελαγοδρομούσε, αλλά η αλλαγή από τον Παπαδόπουλο έγινε στα χαφ με τον Ηρακλή να δίνει την θέση του στον Σουνά σε μία προσπάθεια να γίνει πιο επιθετικός ο ΑΡΗΣ. Καμία ωστόσο αλλαγή δεν υπήρξε για τον ΑΡΗ.

“ΠΑΡΤΙ” Ο ΜΠΕΡΓΚ ΚΑΙ… 4-1

Ο ΑΡΗΣ συνέχισε να παραπαίει αμυντικά με τον Γιαννίτση και το Νταμαρλή να μην μπορούν να μαρκάρουν τους αντιπάλους και να βρίσκονται συνεχώς εκτός θέσης. Στο 72 ο Διούδης απομάκρυνε εντυπωσιακά το σουτ του Μπεργκ, αλλά δυο λεπτά αργότερα ο φορ των πράσινων ανενόχλητος μέσα από την μικρή περιοχή με τακουνάκι πέτυχε το 4-1 καθώς εξέθεσε για μία ακόμα φορά την άμυνα του ΑΡΗ.

Ο Παναθηναικός κατέβασε ταχύτητα ως το τέλος του αγώνα που ολοκληρώθηκε με το 4-1 υπέρ των γηπεδούχων να είναι απόλυτα δίκαιο και τον ΑΡΗ να παραμένει τελευταίος και με…διαφορά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟ: Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Μέντες, Κλωναρίδης, Μπεργκ, Ζέκα, Μαρινάκης, Αμπέιντ (81 Καρέλης), Νάνο, Πράνιτς (78 Δώνης), Πέτριτς(72 Ατζαγκούν).

ΑΡΗΣ: Διούδης, Κύργιας, Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος, Τάτος, Νταμαρλής, Βαγγέλη, Μανιάς, Βλάχος (48 Κουσίδης), Ηρακλής (62 Σουνάς), Τσιάρας.

Προτεινόμενα Άρθρα