Μία σεζόν, δύο έπη

από Νίκος Παπαδόπουλος

Μία από τις καλύτερες ομάδες του ποδοσφαιρικού ΑΡΗ

Η σεζόν 1979-1980 έχει μείνει χαραγμένη στις μνήμες των Αρειανών για δύο λόγους. Ο ένας είναι το πρωτάθλημα που χάθηκε στο μπαράζ του Βόλου με τον Ολυμπιακό και ο άλλος η μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία που πραγματοποίησε ο ΑΡΗΣ, αποκελίνοντας για το τότε Κύπελλο Κυπελλούχων τις Περούτζια και Μπενφίκα κατά σειρά.

Πρώτοι ήταν οι Πορτογάλοι, τους οποίους ο ΑΡΗΣ ισοπέδωσε εντός έδρας με σκορ 3-1. Στο 16` ο Κούης άνοιξε το σκορ, ακολούθησε τέσσερα λεπτά αργότερα το 2-0 από τον Πάλλα και ο Ζήνδρος στο 57` έκανε το 3-0. Το γκολ των “αετών” της Λισσαβώνας σημείωσε ο Ρεϊνάλντο στο, κρατώντας τους στο “κόλπο” της πρόκρισης.

Το φάσμα του αποκλεισμού ήταν αρκετά ορατό στο “Ντα Λουζ”, όπου ο ΑΡΗΣ βρέθηκε να χάνει με 2-0, από τα γκολ των Ρεϊνάλντο (21`) και Γκόμεζ (50`), ο Σεμερτζίδης όμως στο 79` “σκότωσε” τους Πορτογάλους και έδωσε στον ΑΡΗ την πρόκριση. 

Οι συνθέσεις του πρώτου αγώνα

ΑΡΗΣ: Παντζιαράς, Πάλλας, Μόκαλης, Φοιρός, Βένος, Όλε Σκόμποε, Κούης, Ζήνδρος, Μπαλλής (72` Αλεξίου), Ανανιάδης, Βάγγης (76` Δράμπης).

Μπενφίκα: Μπέντο, Λόπεζ, Ουμπέρτο, Αλμπέρτο, Αλίνιο, Πιέτρα, Νενέ, Ρεϊνάλντο, Φονσέκα (72` Τόνι), Σαλάνα, Σεού.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι Ιταλοί.  Το πρώτο παιχνίδι στο γήπεδο Χαριλάου τελείωσε στο 1-1, δίνοντας στην ομάδα του Ιλάριο Καστανιέρ το προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού. Στο “Ρενάτο Κούρι” λοιπόν, ο ΑΡΗΣ πραγματοποίησε μία επική εμφάνιση και χάρη στο 3-0 (8` Κούης, 17` Σεμερτζίδης, 67` Ζήνδρος) πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση (αποκλείστηκε από την Σεντ Ετιέν), απέναντι σε μία Περούτζια που είχε να ηττηθεί περίπου δύο χρόνια στην έδρα της, σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι συνθέσεις του δεύτερου αγώνα

Περούτζια (Ιλάριο Καστανιέρ): Μαλίτσια, Νάπι (88` Τακόνι), Τσεκαρίνι, Φρόζιο, Τζεκίνι, Νταλ Φιούμε, Μπάνι, Μπούτι, Ρόσι, Γκορέτι, Γκαλόνι.

Αρης (Πέπε Σασία): Παντζιαράς, Μόκαλης, Τζιφόπουλος, Κούης, Βένος, Φοιρός, Ζήνδρος (75` Ζελίδης), Μπαλλής, Σεμερτζίδης (82` Αλεξίου), Όλε, Βάγγης.

Προτεινόμενα Άρθρα