Μαθήματα Ευρωπαϊκής Ιστορίας (Vids)

από AllAboutARIS

Δύο ιστορικές νίκες επί της Ατλέτικο

1η Δεκεμβρίου του 2010: Το βράδυ όπου ο ΑΡΗΣ άφησε πίσω του το έπος της Περούτζια, και έγραψε αυτό της Μαδρίτης, επικρατώντας της Ατλέτικο με 2-3, μέσα στο “Βιθέντε Καλντερόν”.

Ένα μαγικό βράδυ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που με τη δεύτερη νίκη της απέναντι στους τότε Κυπελλούχους Ευρώπης και κατόχους του Σούπερ Καπ, έκανε το πιο αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση της στους “32” του Γιουρόπα Λιγκ. Σημειώνοντας παράλληλα τη μεγαλύτερη επιτυχία της συύγχρονης ευρωπαϊκής της ιστορίας, όπως και την πρώτη νίκη ελληνική ομάδας επί ισπανικού εδάφους!

Το δρόμο για εκείνη τη μεγάλη βραδιά άνοιξε ο Κόκε μόλις στο 2`, πριν όμως οι Φορλάν (12`) και Αγκουέρο (16`), ανατρέψουν γρήγορα την κατάσταση για τους Μαδριλένους. Ο Κόκε “χτύπησε” ξανά από τα έντεκα βήματα (51`) για την ισοφάριση, με τον Λαζαρίδη στο 81` να νικάει τον Ντε Χέα, στέλνοντας στον έβδομο ουρανό όλο τον κόσμο του ΑΡΗ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατλέτικο Μαδρίτης (Φλόρες): Ντε Χέα, Ουιφαλούσι, Γκοδίν, Ντομίνγκεθ, Λόπεθ (86` Μέριδα), Ρέγιες, Τιάγκο (86` Γκαρθία), Σουάρεθ, Σιμάο (73` Κόστα), Αγουέρο, Φορλάν

ΑΡΗΣ (Κούπερ): Σηφάκης, Βανγκέλι, Οριόλ, Λαζαρίδης, Μίτσελ, Χαβίτο, Φατί, Τόχα, Μενδρινός (72` Καζναφέρης), Κόκε (77` Πρίττας), Τσέζαρεκ (83` Ρουίς)

Προτεινόμενα Άρθρα