Η Βασιλεία παίρνει τη 12η θέση από την Ελλάδα

από AllAboutARIS

Η νίκη… μισή πρόκριση και βάλε της Βασιλείας επί της Βαλένθια με 3-0 οδηγεί με ακρίβεια στην απώλεια της 12ης θέσης στην κατάταξη της UEFA από την Ελλάδα.

Από τα σημερινά αποτελέσματα των πρώτων προημιτελικών του Europa League, αυτό που απασχολεί περισσότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι το 3-0 της Βασιλείας επί της Βαλένθια. Οι Ελβετοί δύσκολα θα χάσουν την πρόκριση και η Ελλάδα φαίνεται να χάνει τη 12η θέση στην κατάταξη της UEFA. Αν συμβεί αυτό ο πρωταθλητής Ελλάδας χάνει από τη μεθεπόμενη σεζόν την απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Το 3-0 διαμορφώθηκε με δύο γκολ του Ντελγκάδο στο 34’ και το 38’ και με ένα ακόμα του Στόκερ στο 90’.

Το 1-0 ήταν το σκορ των υπόλοιπων τριών αγώνων. Στη Γαλλία, η Γιουβέντους (φωτό) με το γκολ του Μοπονούτσι στο 85’ νίκησε τη Λιόν και πήρε μεγάλο προβάδισμα για τα ημιτελικά, ενώ εκτός έδρας νίκη πανηγύρισε και η Μπενφίκα στην Ολλανδία επί της Άλκμααρ με γκολ του Σάλβιο στο 48’. Στο ντέρμπι της Ιβηρικής, η Πόρτο νίκησε με 1-0 τη Σεβίλλη με γκολ του Μανγκαλά στο 31’, ενώ οι Πορτογάλοι τελείωσαν το ματς με δέκα λόγω της αποβολής του Φερνάντο με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 87’.

Προτεινόμενα Άρθρα