Εβερτον για σεντόνι

από AllAboutARIS

Τη… συνηθισμένη νίλα σε ντέρμπι έπαθε η Άρσεναλ! Με βασικό και διακριθέντα τον Μιραλάς, η Έβερτον έκανε (κι εκείνη) πλάκα στους «κανονιέρηδες» (3-0) και απειλεί να τους κλέψει το Champions League.

Η Έβερτον διέλυσε 3-0 την Άρσεναλ στο «Γκούντισον Παρκ» και απειλεί να της αρπάξει την τέταρτη θέση μια και απέχει μόλις έναν πόντο από τους «κανονιέρηδες» με ένα παιχνίδι λιγότερο!
Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ ήταν καλύτερη από την αρχή ως το τέλος και συνέχισε ένα εκπληκτικό σερί με έξι συνεχόμενες νίκες.
Αντίθετα, οι «κανονιέρηδες» έμειναν χωρίς νίκη για τέταρτη σερί αγωνιστική και πλέον όχι μόνο δεν ελπίζουν στον τίτλο, αλλά κινδυνεύουν άμεσα να μείνουν εκτός Τσάμπιονς Λιγκ!
Οι γηπεδούχοι μόλις στο όγδοο λεπτό έχασαν τον Λίον Όσμαν, ο οποίος τραυματίστηκε στο μάτι έπειτα από ένα μαρκάρισμα του Μπακαρί Σανιά και αντικαταστάθηκε.
Ωστόσο αυτή που δεν έχασαν ήταν η ψυχραιμία τους και στο 14ο λεπτό προηγήθηκαν με τον Στίβεν Νέισμιθ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε μία κόντρα έπειτα από τάκλιν στον συμπαίκτη του Ρομελού Λουκάκου και έγραψε το 1-0 από κοντά.
Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ συνέχισε να πιέζει και στο 34ο λεπτό το…θωρηκτό Λουκάκου μπήκε στην περιοχή της Άρσεναλ, πέρασε σαν σταματημένη σχεδόν όλη την άμυνα των Λονδρέζων και έκανε το 2-0 με ασταμάτητο σουτ.
Οι «κανονιέρηδες» προσπάθησαν να πιέσουν με την έναρξη του δεύτερου μέρους, αλλά στο 60ό λεπτό η…σεμνή τελετή έλαβε τέλος, όταν μετά από ένα σουτ του Νέισμιθ που αποκρούστηκε, ο Κέβιν Μιραλάς σούταρε μέσα στην περιοχή και η μπάλα κόντραρε στον -πρώην παίκτη της Έβερτον! – Μικέλ Αρτέτα για το τελικό 3-0.
Γκολ: 14` Νέισμιθ, 34` Λουκάκου, 61` αυτ. Αρτέτα.
ΕΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Κόουλμαν, Στόουνς, Ντεστέν, Μπέινς, ΜακΚάρθι, Μπάρι, Νέισμιθ (80` ΜακΓκίντι), Όσμαν (9` Μπάρκλεϊ), Μιραλάς, Λουκάκου (86` Ντεουλοφέου).
ΑΡΣΕΝΑΛ: Σέζνι, Σανιά, Μερτεζάκερ, Βερμάλεν, Μονρεάλ, Φλαμινί (65` Ράμσεϊ), Αρτέτα, Καθόρλα, Ροζίτσκι, Ποντόλσκι (65` Τσάμπερλεϊν), Ζιρού (70` Σανογκό).

Προτεινόμενα Άρθρα