Ποτέ μην υποτιμάς τον Μουρίνιο

από AllAboutARIS

Γίνονται ημιτελικοί Champions League χωρίς Μουρίνιο; Δεν γίνονται! Με τη μαεστρική καθοδήγηση του «εκλεκτού» κι ένα γκολ του Μπα στο 87’, η Τσέλσι έφτασε σε τεράστια ανατροπή επί της Παρί Σεν Ζερμέν.

Δυο πράγματα δεν υποτιμάς ποτέ στο ποδόσφαιρο:

Την καρδιά του πρωταθλητή και την ικανότητα του Ζοσέ Μουρίνιο να βγάζει… λαγούς απ’ το καπέλο του!

Ο Πορτογάλος παρουσίασε μια ψυχωμένη Τσέλσι στη ρεβάνς με την Παρί Σεν Ζερμέν και την οδήγησε σε μεγάλη ανατροπή (2-0)!

Το γκολ του Σίρλε στο 37’ έστρωσε το έδαφος, μέχρι ο «εκλεκτός» να ρίξει στο παιχνίδι τον Μπα κι εκείνος ν’ αποδειχθεί «χρυσή αλλαγή», υπογράφοντας στο 87’ την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.

Το ματς:

Μπορεί ο ρυθμός να μην ήταν… εξοντωτικός στο πρώτο ημίχρονο, όμως η Τσέλσι ήταν αυτή που έκανε ό,τι χρειάστηκε για να πανηγυρίσει. Ακόμα και αν αναγκάστηκε να αποχωριστεί τον Αζάρ πριν το καταφέρει.

Ο επιθετικός των «μπλε» έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 18ο λεπτό του ματς, δίνοντας τη θέση του στον Σίρλε. Κι αυτός με τη σειρά του μετέτρεψε την γκίνια σε γκολ στο 32`!

Μετά από εκτέλεση πλάγιου άουτ, ο Νταβίντ Λουίζ βρήκε… μόνο του τον Σίρλε στο σημείο του πέναλτι και αυτός με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Σιρίγκου, κάνοντας το πρώτο βήμα για τους ξέφρενους πανηγυρισμούς στο «Στράμφορντ Μπριτζ».

Η Παρί συνέχισε να ελέγχει σε χαμηλά επίπεδα τον ρυθμό, χωρίς να απειλεί, αλλά και χωρίς να αφήνει περιθώρια στους γηπεδούχους να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία της. Η Τσέλσι όμως φρόντισε να προειδοποιήσει απ` την αρχή του δεύτερου ημιχρόνου για τις άγριες διαθέσεις της. Δύο δοκάρια στο 50` και το 53` από σουτ του Σίρλε και εκτέλεση φάουλ του Όσκαρ αντίστοιχα ήταν οι δύο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες των «μπλε».

Ο… ήχος του δοκαριού έκανε πιθανότατα τους Γάλλους να «ξυπνήσουν». Αρχικά με δυνατό σουτ του Λαβέτσι και στη συνέχεια με δύο μεγάλες ευκαιρίες του Καβάνι προσπάθησαν για την ισοφάριση, χωρίς όμως να το καταφέρουν.

Κάτι που τελικά πλήρωσαν ακριβά, αφού στο 82` ο Μπα -ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο 66` στη θέση του Λάμπαρντ- έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Παριζιάνων. Και παρά την προσπάθεια του Καμπάιγ να «κλέψει» την πρόκριση στις καθυστερήσεις με σουτ που απέκρουσε ο Τσεχ, οι «μπλε» το Ζοσέ Μουρίνιο ήταν αυτοί τσέκαραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κέιχιλ, Αθπιλικούετα, Λάμπαρντ (66` Μπα), Νταβίντ Λουίζ, Όσκαρ (81` Τόρες), Γουίλιαν, Ετό, Αζάρ (18` Σίρλε)

Παρί Σεν Ζερμέν (Λοράν Μπλαν): Σιρίγκου, Μάξγουελ, Άλεξ, Τιάγκο Σίλβα, Ζαλέ, Τιάγκο Μότα, Ματουιντί, Βεράτι (55` Καμπάιγ), Λούκας (84` Μαρκίνιος), Καβάνι, Λαβέτσι (73` Παστόρε)

Προτεινόμενα Άρθρα