Ρόστερ στον αέρα

από AllAboutARIS

To AllAboutARIS επιχειρεί μια πρώτη ανάγνωση των προθέσεων των ποδοσφαιριστών του ΑΡΗ.

Το ενδιαφέρον στον ΑΡΗ επικεντρώνεται στην επόμενη μέρα σε διοικητικό επίπεδο αλλά εμμέσως από αυτό επηρεάζεται και το ποδοσφαιρικό τμήμα που ένα 24ωρο μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων, βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στην φωτιά για το πόσοι και ποιοι θα παραμείνουν και του χρόνου στην ομάδα, εξαιτίας του ρευστού τοπίου. Οι δανεικοί ήδη έχουν αποχωρήσει, το ίδιο και οι δυο τελευταίοι ξένοι ενώ αρκετά συμβόλαια λήγουν και δεν έχει γίνει (από ποιόν;) η παραμικρή κουβέντα για ανανέωση. Ξεκρέμαστοι αισθάνονται και όσοι έχουν συμβόλαιο αφού τους οφείλονται πολλά χρήματα, άπαντες έχουν δικαίωμα προσφυγής και ήδη αρκετοί από αυτούς βολιδοσκοπούνται από άλλες ομάδες με κίνδυνο το ρόστερ του Αρη να κινδυνεύει με αποψίλωση.

Οι δανεικοί
Το περασμένο καλοκαίρι ήρθαν δυο από τον Ολυμπιακό (Τάτος και Καραγκούνης) και τον Γενάρη άλλοι τρεις. Ο Μπακασέτας από τον Αστέρα, ο Βλάχος από την Μπριζ και ο Μπουγαίδης από την Γρανάδα. Όλοι τους επιστρέφουν στις ομάδες τους και ήδη χθες αναχώρησαν από την Θεσσαλονίκη, χωρίς την προοπτική ανανέωσης του δανεισμού τους για κανέναν.

Οι ελεύθεροι
Δεν τους λες και λίγους (επτά συμβόλαια) και σίγουρα δεν μιλάμε για αμελητέες ποσότητες. Ο Αγάνθο ήδη βρίσκεται στη Μαδρίτη και η ρήτρα ενεργοποίησης στο συμβόλαιό του δεν έχει ισχύ αφού δεν… έπιασε τον αριθμό συμμετοχών που απαιτούνταν (24). Ακόμη και αν τις έπαινε πάντως, δύσκολα θα παρέμενε και του χρόνου. Ελεύθερος μένει ο Χρίστος Βαγγέλη που είχε υπογράψει το Γενάρη εξάμηνο συμβόλαιο, όπως και οι Τριανταφυλλάκος, Αγγελούδης, Ψυχογιός, Ηρακλής και Μαργαρίτης. Παίκτες δηλαδή με συμμετοχή στη φετινή χρονιά, άλλος μικρότερη άλλος μεγαλύτερη. Στη Football League αρκετοί από αυτούς θα ήταν πολύτιμες μονάδες αλλά η αβεβαιότητα τους οδηγεί στην έξοδο αφού ήδη άπαντες ψάχνονται. Ισως μόνο ο Μαργαρίτης που είναι και φαντάρος να το σκεφτόταν. Από τα παραπάνω γίνεται κατανοητό ότι ο Αρης κινδυνεύει να χάσει 12 παίκτες του βασικού κορμού. Ακόμη και όσοι όμως έχουν συμβόλαιο, έχουν δικαίωμα προσφυγής εφόσον δεν ξεκαθαρίσει σύντομα το σκηνικό στην ομάδα.

Οι «μικροί»
Στο ρόστερ ανήκει ακόμη και μια πλειάδα νεαρών παικτών. Τσιάρας, Γκόλιας, Κουσίδης, Σταυρόπουλος, Ρένια, Κοτσαρίδης, Νταμαρλής, Καραγιάννης, Λεμονής και οι δανεικοί Αντωνιάδης, Καρασαλίδης.  Λογικά με κάποιες προσθαφαιρέσεις οι περισσότεροι από αυτούς θα παραμείνουν.

Τα «βαριά» χαρτιά
Από τους παίκτες που έχουν συμβόλαιο, «γερά» χαρτιά και απαραίτητοι στην ομάδα, ειδικά σε περίπτωση που αυτή αγωνιστεί στη Football League θεωρούνται οι Διούδης, Μανιάς, Σουνάς, Γιαννίτσης, Κύργιας, Τσουμάνης, Καμινιώτης, Οικονομόπουλος. Όλοι με πολλές συμμετοχές φέτος και ειδικά οι τρεις πρώτοι θεωρείται ότι μπορούν να φέρουν ακόμη και προτάσεις από άλλες ομάδες. Μέχρι στιγμής κανείς από αυτούς δεν έχει εκδηλώσει ανοικτά τάσεις φυγής. Θα περιμένουν τις εξελίξεις και αν τους πείσει το πλάνο μπορεί να παραμείνουν.  Ειδική περίπτωση αποτελεί ο Πουλίδο που έχει ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο αλλά ούτε ο Αρης ούτε και ο ίδιος έχουν την διάθεση να το τηρήσουν.

Προτεινόμενα Άρθρα