Η απόφαση και οι επόμενες κινήσεις

από AllAboutARIS

Με δεδομένη την απόφαση του δικαστηρίου, που δικαιώνει την πλευρά του Παναγιώτη Στεφανίδη και τον ορίζει ως να διοίκηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ,άπαντες αναρωτήθηκαν ποια θα είναι η επόμενη κίνηση του κ. Σκόρδα.

Με δεδομένη την απόφαση του δικαστηρίου, που δικαιώνει την πλευρά του Παναγιώτη Στεφανίδη και τον ορίζει ως να διοίκηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ,άπαντες αναρωτήθηκαν ποια θα είναι η επόμενη κίνηση του κ. Σκόρδα.

Kαταρχήν να σημειώσουμε όιτ η απόφαση 559/14 αντικαθιστά την διοίκηση του κ. Σκόρδα γιατί απέτυχε στο έργο της (αναφέρει ότι συνέχισε την οικονομική και αγωνιστική φθίνουσα πορεία, αλλά και οι προστριβές μεταξύ των διαδίκων που έχουν λάβει και χαρακτήρα δικαστικής διαμάχης δημιουργεί πρόβλημα για να αντιμετωπίσει η ΠΑΕ  τις επείγουσες υποθέσεις της. Παράλληλα σημειώνει ότι η εμπιστοσύνη είναι αναγκαία και απιτούμενη για την απρόσκοπτη διοίκηση. Όλοι φυσικά αντιλαμβάνονται ότι εμπιστοσύνη στην διοίκηση Σκόρδα σε καμία των περιπτώσεων δεν υπάρχει από ΑΣ και ΚΜΑ, δηλαδή τους δυο βασικούς μετόχους).

Καταρχήν για μία ακόμα φορά αποδείχθηκε ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα ορισμένοι ερμήνευσαν όπως αυτοί ήθελαν τη μη χορήγηση προσωρινής διαταγής από την έδρα. Είχαμε σημειώσει και τότε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα, με τον ορισμό νέας διοίκησης ή διατήρησης της παλιάς του κ. Σκόρδα είναι τελείως διαφορετικά. Ορισμένοι σημείωναν ότι η μη χορήγηση προσωρινής διαταγής, αποτελεί πρόκριμα για την απόφαση. Για μία ακόμα φορά διαψεύστηκαν.

Την ίδια στιγμή εκεί που όντως η μη χορήγηση προσωρινής διαταγής φαίνεται να αποτελεί πρόκριμα της απόφασης και αναφερόμαστε στο άρθρο 99, υπάρχει τελείως διαφορετική αντιμετώπιση. Αυτή την στιγμή είναι πιο πιθανό από ποτέ να μην δοθεί στον ΑΡΗ το δικαίωμα να ανοίξει η διαδικασία για το 99. Μακάρι να συμβεί το αντίθετο, αλλά κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο με όλα όσα έχουν συμβεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Με δεδομένη την αλλαγή της διοίκησης είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι θα πέσει στο τραπέζι και το θέμα της υπαγωγής στο άρθρο 106, αλλά και η περίπτωση να υπάρξει έφεση επί της πρώτης αίτησης για υπαγωγή στο άρθρο 99, καθώς παρά τα αντιθέτως λεγόμενα ο ΑΡΗΣ από την στιγμή που δεν έχει επιδοθεί στην ΠΑΕ η απόφαση, έχει δικαίωμα να καταθέσει αίτηση εντός τριετίας!

Όλα αυτά φυσικά θα δρομολογηθούν και θα αποφασισθούν μέσω ΓΣ της ΚΜΑ. Εκεί θα τεθούν όλες οι προοπτικές για την επόμενη μέρα και όλα τα πιθανά σενάρια, αν βέβαια δεν προκύψει και νέα καθυστέρηση.

Πώς μπορεί να συμβεί αυτό; Αν ο κ. Σκόρδας καταθέσει και κερδίσει αίτηση ανάκλησης της απόφασης 559/14 που δικαιώνει την πλευρά Στεφανίδη.  Αν κρίνουμε από τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα του, το πιθανότερο είναι να συνεχίσει τον δικαστικό του αγώνα, αλλά πλέον δεν είναι ξεκάθαρο ότι θα τον ακολουθήσουν σίγουρα οι 3 σύμβουλοι που μέχρι τώρα ήταν στο πλευρό του. Ο κ. Βασβάνης με δηλώσεις του στο AllAboutARIS σημείωσε ότι θα σεβαστεί την απόφαση του δικαστηρίου,, ενώ ο κ. Κώνστας που σήμερα έκανε δηλώσεις στο goal, ότι παραμένει γιατί δεν υπάρχει άλλος, προφανώς και θα φανεί ανακόλουθος, αν τώρα που ορίστηκε διοίκηση από το δικαστήριο, προσπαθήσει να ανατρέψει αυτούς τους… άλλους.

Πάντως οι νομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η αίτηση ανάκλησης- αναστολής της απόφασης από τον κ. Σκόρδα είναι το τελευταίο νομικό του χαρτί, αναμένεται να κατατεθεί όταν θεωρηθεί η απόφαση (την υπογράψει ο δικαστής ίσως και αύριο) και αν το απολέσει και αυτό, τότε θα αποτελέσει σίγουρα παρελθόν για τον σύλλογο, εκτός και αν έχει κάποιο κρυφό χαρτί που μόνο ο ίδιος γνωρίζει. Διατηρεί φυσικά και το δικαίωμα έφεσης που θα εκδικαστεί μετά από μήνες, αλλά μέσω αυτής της διαδικασίας μπορεί να ζητήσει αναστολή της απόφασης, κίνηση που βέβαια είναι ανάλογη της αίτησης ανάκλησης.

Αυτή την στιγμή πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος για άλλες καθυστερήσεις στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ και έστω και τώρα θα πρέπει ορισμένοι να αντιληφθούν ότι οφείλουν αν μη τι άλλο  να διευκολύνουν την επόμενη μέρα για τον σύλλογο που υποτίθεται ότι αγαπούν.

Προτεινόμενα Άρθρα