Τα ντόπινγκ κοντρόλ κάθε ομάδας!

από AllAboutARIS

"Πρωτιά" για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Πανιώνιο

Από πόσα κοντρόλ πέρασε κάθε ομάδα στην Σούπερ Λίγκα; Και γιατί έγινε φέτος ρεκόρ ελέγχων στο πρωτάθλημα; 

Το πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος είναι ότι φέτος έγινε ρεκόρ ελέγχων για τα τελευταία χρόνια. Μην ξεχνάμε ότι η οικονομική κρίση είχε αναπόφευκτες συνέπειες και στο ελληνικό αντιντόπινγκ γενικότερα, οπότε από το 2010 και ύστερα παρατηρήθηκαν και σ’ αυτόν τον τομέα αρκετά και διάφορων ειδών προβλήματα, τα οποία έχουμε αναφέρει κατά καιρούς.

Αυξημένοι οι μέσοι όροι

Κι όταν λέμε «ρεκόρ» δεν εννοούμε μόνο σε απόλυτους αριθμούς, αφού φέτος έτσι κι αλλιώς υπήρξε αύξηση ομάδων στην Σούπερ Λίγκα από 16 σε 18, αλλά κυρίως σε μέσους όρους. Τα τελευταία χρόνια, λοιπόν, ο μέσος όρος ήταν το πολύ στα 2 ματς ανά αγωνιστική. Φέτος, όμως, έφτασε τα 2,5 παιχνίδια!

Συνολικά, ντόπινγκ κοντρόλ έγιναν σε 88 αγώνες (43 στον α’ γύρο, 45 στον β’) και δείγμα ούρων έδωσαν 352 ποδοσφαιριστές!

Κι αιφνίδια τεστ

Επίσης, στην διάρκεια της σεζόν πραγματοποιήθηκαν από το ΕΣΚΑΝ κι αιφνίδια τεστ στις προπονήσεις και των 18 ομάδων. Δείγματα ούρων έδωσαν 108 παίκτες.

Τα κοντρόλ ανά ομάδα

Ας δούμε και τα ντόπινγκ κοντρόλ ανά ομάδα για την σεζόν 2013-2014, με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Πανιώνιο (από 12) και ΠΑΟΚ, Ατρόμητο, Αστέρα, Καλλονή, Απόλλωνα (από 11) να έχουν περάσει τα περισσότερα τεστ:

Προτεινόμενα Άρθρα