Η αναγκαιότητα του ρευστού

από AllAboutARIS

Η τραγική οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ υποχρεώνει τη διοίκηση να αναζητήσει λύση στο αδιέξοδο.

Γύρω από την εξεύρεση οικονομικών πόρων που θα βοηθήσουν στην αναδιοργάνωση του ΑΡΗ θα κινηθεί η νέα διοίκηση εφόσον δεν παρουσιαστεί εμπλοκή από την αίτηση αναστολής που έχει καταθέσει ο Σκόρδας και η οποία εκδικάζεται την Τρίτη (22/04). Οι κινήσεις που θα γίνουν από εβδομάδα και θα έχουν ως αποκλειστικό στόχο να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για την ΠΑΕ συνοψίζονται στα εξής.

1). Επαφές με τους πιστωτές. Ανεπίσημα ξεκίνησαν ήδη και θα κορυφωθούν το επόμενο δεκαήμερο. Σκοπός της νέας διοίκησης να διερευνήσει τις προθέσεις των πρώην ποδοσφαιριστών που έχουν τελεσίδικες αποφάσεις στην προοπτική ενός νέου γενναίου … κουρέματος  ή παγώματος των οφειλών για ένα χρόνο, προϋπόθεση απαραίτητη για να αγωνιστεί ο Αρης στη Φούτμπολ Λιγκ.

2). Συνάντηση με Γράντα, Παπαϊωάννου κτλ. Πρόκειται για τους αρειανούς επιχειρηματίες που έχουν εκφράσει, προφορικά τουλάχιστον, την πρόθεση να συνδράμουν οικονομικά. Δεν έχει διευκρινιστεί όμως με πόσα χρήματα, με ποιες προϋποθέσεις και αν η εμπλοκή τους αφορά χρηματοδότηση ώστε η ομάδα να επανεκκινήσει από την 3η κατηγορία. Λεπτομέρειες που οφείλει η
νέα διοίκηση να διευκρινίσει και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με κατ΄ ιδίαν συνάντηση που εκτός απροόπτου θα γίνει την άλλη εβδομάδα.

3). Εξάντληση της πιθανότητας εύρεσης επενδυτή. Το ιδανικό σενάριο για τον Αρη και αυτό που θα σηματοδοτούσε την πραγματική επανεκκίνηση θα ήταν η έλευση ενός επενδυτή. Εύκολο δεν το λες, μονόδρομο όμως ίσως. Επαφές έχει κάνει η ΚΜΑ, έχει εκφραστεί ένα κάποιο ενδιαφέρον, πλην όμως τίποτα χειροπιαστό που να μεταφραστεί σε πρόταση ανάληψης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών. Στο διάστημα των επόμενων 30 ημερών, οι άνθρωποι της νέας διοίκησης σκοπεύουν να πιέσουν ώστε να πάρουν ξεκάθαρες απαντήσεις.

4). Εξυγίανση μέσω 106: Το πρότεινε ο Αργύρης Αργυριάδης και αφορά εκκαθάριση της ΠΑΕ εν λειτουργία. Για να γίνει απαιτείται να βρεθεί αξιόχρεος επενδυτής που θα διαθέσει τουλάχιστον 2εκ και θα πάρει μόνο το ενεργητικό της εταιρίας. Ως ιδέα δεν είναι κακή, χρειάζεται όμως περαιτέρω διερεύνηση.

Όπως και να έχει πάντως, όλα τα δεδομένα και τα αποτελέσματα της προσπάθειας που θα γίνει θα παρουσιαστούν στη Γ.Σ.

Προτεινόμενα Άρθρα