«Πλήρωσε την έλλειψη ποδοσφαιρικής λογικής»

από AllAboutARIS

Ενας άνθρωπος που έζησε από μέσα τη διαδρομή των τελευταίων ετών μίλησε στο Gazzetta.gr για όλα.

Ως πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και ένας άνθρωπος με πείρα από τα διοικητικά του ο Ζαμπέτας μιλάει στο Gazzetta.gr για όλα. Για την διαδρομή των τελευταίων ετών από τον σύλλογο, τα οικονομικά στοιχεία της ομάδας, την προσπάθειά του να φέρει στην Θεσσαλονίκη το 2012 το δίδυμο Αναστασίου-Νταμπίζα, τον Λάμπρο Σκόρδα, τον κόσμο του Άρη και την αρνητική οικονομική προπαγάνδα. Ζώντας από μέσα την ομάδα η άποψή του έχει βαρύνουσα σημασία.

– Κύριε Ζαμπέτα πότε ξεκίνησε ο ΑΡΗΣ να παίρνει την… κάτω βόλτα και ποιες κινήσεις θεωρείτε πως τον οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση;

Ο Άρης μετά το άρθρο 44 είχε μία μοναδική ευκαιρία να μπορέσει να φτιάξει την ομάδα σε ευρωπαϊκά πρότυπα. Να εξελιχθεί και να προχωρήσει. Δυστυχώς δεν μπόρεσε να το πράξει και με λάθος χειρισμούς η ομάδα πήγε το 2005 στην Β` Εθνική κάνοντας ένα τεράστιο βήμα προς τα πίσω.  Μία Β` Εθνική που δημιούργησε και ένα οικονομικό  άνοιγμα. Εκεί ας μην ξεχνάμε και τις 9 αγωνιστικές κεκλεισμένων των Θυρών. Είναι παγκόσμιο ρεκόρ αυτό. Καμία ομάδα στον κόσμο δεν έχει τιμωρηθεί με αντίστοιχη ποινή. Συν τοις άλλοις ο Άρης δεν ήταν ποτέ μέρος του σύστηματος. Παρόλα αυτά ανεβαίνει στην Α` Εθνική ξανά,  φέρνει παίκτες μικρής οικονομικής αξίας αλλά ποδοσφαιρικής ποιότητας με σκοπό την αξιοποίηση των ταλέντων αυτών, την άνοδο της ομάδος. Το πλάνο του Φερέρ ήταν να έρχονται παίκτες με χαμηλά συμβόλαια, να αποκτούν εμπορική και ποδοσφαιρική αξία και μετά να πωλούνται όσο πιο ακριβά γίνεται με όφελος φυσικά και του Άρη. Ενώ ξεκίνησε αυτό το πλάνο δεν συνεχίστηκε. Αντί ο Άρης να το εκμεταλλευτεί αυτό και να πουλήσει παίκτες άλλαξε το πλάνο του. Οι μάνατζερ εκμεταλλευόμενοιτην αγάπη του κόσμου για συγκεκριμένους παίκτες και σίγουρα με την συμβολή εκ των έσω κάνει τρελά συμβόλαια. Συμβόλαια στα οποία δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε καμία των περιπτώσεων. Ο Χαβίτο είχε 50.000 συμβόλαιο και ο Κόκε ξεκίνησε από χαμηλά και ξαφνικά ο Κόκε έφτασε να έχει πενταετές συμβόλαιο με 800.000 ευρώ τον χρόνο. Η ομάδα λοιπόν εν έτει 2006 είχε την δυνατότητα να φτιάξει υποδομές και να γίνει πολύ δυνατή, όμως αυτό δεν προχώρησε.

Προτεινόμενα Άρθρα