AΡΗ μαζί και στην Αφρική! (Pics)

από AllAboutARIS

Είναι 15 χρονών, ζει στο Μαρόκο και το όνειρό του είναι να κάνει τους συμπατριώτες του… αρειανούς

Του Μάνου Χατζάκη

Αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση για το οπαδικό κίνημα του ΑΡΗ. Οχι ότι είναι ο πρώτος υποστηρικτής της ομάδας, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό και παρακολουθεί τις εξελίξεις από απόσταση. Είναι ξεχωριστός, λόγω της χώρας στην οποία κατοικεί, λόγω ηλικίας και λόγω των όσων οραματίζεται να κάνει, ώστε να νιώθει πως βρίσκεται πιο κοντά στην αγαπημένη του ομάδα.

Το AllAboutAris ήρθε σε επαφή με το βασικό… εκπρόσωπο των “Αρειανών” της Αφρικής και σας γνωρίζει τον H. Aris, από το Μαρόκο. Ο “έφηβος” οπαδός του ΑΡΗ ζήτησε να μη δημοσιοποιήσουμε το όνομα και φωτογραφίες, που τον απεικονίζουν. Εκείνο που τον ενδιαφέρει δεν είναι να αποκτήσει δημοσιότητα, αλλά να δείξει πως ο ΑΡΗΣ υπάρχει -κυριολεκτικά- παντού, ακόμα και σε μέρη του πλανήτη που λίγοι φαντάζονται. Και, όπως προαναφέραμε, δεν είναι ο μόνος…

Ο Η. Aris, λοιπόν, είναι 15 ετών και ζει κοντά στην Καζαμπλάνκα. Η πρώτη ερώτηση που του απευθύναμε ήταν “γιατί και πώς” προέκυψε ο ΑΡΗΣ στη ζωή του.

“Πριν 6-7 χρόνια έψαχνα να δω αγώνα κάποιου πρωταθλήματος στο εξωτερικό. Δεν είχα στο μυαλό μου συγκεκριμένο πρωτάθλημα, ούτε υποστήριζα -φανατικά- κάποια ομάδα. Μέχρι τότε, ποδόσφαιρο για μένα ήταν μόνο η Λίβερπουλ. Χωρίς να θυμάμαι πολλές λεπτομέρειες άρχισα να παρακολουθώ εκτός έδρας παιχνίδι του ΑΡΗ. Αντίπαλος νομίζω ήταν ο Παναθηναϊκός. Σε λίγα λεπτά `ερωτεύτηκα` τον τρόπο που έπαιζε ο ΑΡΗΣ”.

Τί ήταν αυτό, όμως, που έκανε τον H. Aris να αγαπήσει τον ΑΡΗ, από τη στιγμή που η πρώτη του οπτική επαφή ήταν εκτός έδρας αγώνας, χωρίς την παρουσία κόσμου της ομάδας; Η απάντηση ήταν… έτοιμη:

“Μου άρεσε πολύ πως ο ΑΡΗΣ έπαιζε επιθετικά και κυνηγούσε τη νίκη. Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι, αλλά στα μάτια των παικτών έβλεπα το πάθος”.

Η εξέλιξη της συνομιλίας ήρθε με τον πιο… φυσιολογικό τρόπο, εξηγώντας μας τί έκανε, μόλις έκλεισε την τηλεόραση.

“Μπήκα στη διαδικασία να ψάξω και να μάθω πληροφορίες για τον ΑΡΗ. Είδα αμέτρητες  βίντεο στο Διαδίκτυο και ήρθα σε επαφή με Έλληνες οπαδούς του ΑΡΗ, οι οποίοι με βοήθησαν να μάθω για την ιστορία της ομάδας. Ξέρω τί συμβαίνει στην ομάδα, τα προβλήματα, τον υποβιβασμό, αλλά πιστεύω ότι θα επανέλθει. Δε γίνεται να μείνει για πολύ σε χαμηλότερη κατηγορία”.

Ο H. Aris πηγαίνει σχολείο και μόλις το ολοκληρώσει θέλει να γίνει πιλότος. Επίσης, προσπαθεί να μάθει ελληνικά για ένα και μόνο λόγο. Τη μέρα που θα βρεθεί στην κερκίδα του Χαριλάου, θέλει να ξέρει απ` έξω όλα τα συνθήματα, αλλά και τη σημασία τους. Τον ρωτήσαμε πότε θεωρεί πως μπορεί να έρθει στην Ελλάδα και η απάντηση ήρθε στο… δευτερόλεπτο.

“Θα ψάξω να βρω λεφτά, για να έρθω τον Αύγουστο. Θέλω μόνο να δω το Χαριλάου κι ας μην παίζει αγώνα ο ΑΡΗΣ. Εάν δεν τα καταφέρω μέσα στο καλοκαίρι, ίσως έρθω τα Χριστούγεννα. Θέλω να ξέρω τί τραγουδούν οι οπαδοί του ΑΡΗ, ώστε να τους ακολουθώ κι εγώ. Ξέρω το ελληνικό αλφάβητο, αλλά δε γνωρίζω πολλές λέξεις. Οταν τελειώσω το σχολείο θέλω να γίνω πιλότος, για να μπορώ να έρχομαι στη Θεσσαλονίκη…”.

Οπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, ο νεαρός φίλος του ΑΡΗ έχει προμηθευτεί και αρκετά πανό, κυκλοφορεί με “κιτρινόμαυρες” μπλούζες και οραματίζεται να δημιουργήσει μακρινό παράρτημα του Super-3.

“Φίλος μου από Ελλάδα με ρώτησε αν έχω κάποιο αναμνηστικό από τον ΑΡΗ. Η αλήθεια είναι πως προσπάθησα να φτιάξω πανό. Πλήρωσα 100 ευρώ, αλλά δε μου άρεσε το αποτέλεσμα. Γι` αυτό και μου έστειλαν από Ελλάδα. Θέλω να δημιουργήσω σύνδεσμο του Super-3, με σημαία και πανό που θα γράφουν ότι είναι από το Μαρόκο. Ημουν ο πρώτος αρειανός στη χώρα μου, αλλά πλέον έχω παρέα -περίπου- 10 ατόμων. Υπάρχει και φίλος μου από την Αλγερία, ο οποίος έγινε ΑΡΗΣ”.

Κλείνοντας την κουβέντα μαζί του, μας είπε:

“Πρέπει ο κόσμος, στην Ελλάδα, να γνωρίζει πως ο ΑΡΗΣ είναι γνωστός στην Αφρική, όπως και στην Aμερική. Οσοι αγαπούν την ομάδα πρέπει να είναι δυνατοί και να βοηθήσουν να φτάσει η ομάδα στην κορυφή. Προσπαθώ να έρθω σε επαφή με ανθρώπους, εδώ, και να τους πείσω να αγαπήσουν τον ΑΡΗ. Στο Μαρόκο όλοι ξέρουν τη Μπαρτσελώνα και τη Ρέαλ. Πλέον, θα μάθουν και τον ΑΡΗ”.

Δείτε, παρακάτω, φωτογραφίες από την… κιτρινόμαυρη ζωή του “πιτσιρικά” στο Μαρόκο…

Προτεινόμενα Άρθρα