Εντυπωσιακό το νέο γήπεδο στην Τζέντα

από AllAboutARIS

Χωρητικότητα 60.000 θέσεις και όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές πληροί το νέο γήπεδο στολίδι στη Σαουδική Αραβία.

Τα εγκαίνια του νέου εθνικού ποδοσφαιρικού γηπέδου της Σαουδικής Αραβίας, του «Στάδιο Βασιλιάς Αμπντουλάχ», γιορτάστηκαν χθες στην Τζέντα, με την διεξαγωγή του τελικού του κυπέλλου της χώρας.
Το νέο εκπληκτικό 60.000 θέσεων γήπεδο είναι κομμάτι του γενικότερου αθλητικού κέντρου με το ίδιο όνομα που βρίσκεται 60 χμ. βόρεια της Τζέντα. Σχεδιάστηκε από την αρχιτεκτονική εταιρεία Arup Associates, κατασκευάστηκε από την βελγική κατασκευαστική BESIX και διαχειριστής θα είναι ο πετρελαϊκός κολοσσός Aramco. Το κόστος του έφτασε τα 365 εκατ. ευρώ και η αποπεράτωση του έγινε στον χρόνο ρεκόρ των 14 μηνών.
Εκτός από το ποδοσφαιρικό γήπεδο το αθλητικό κέντρο περιλαμβάνει κλειστό στάδιο 2.000 θέσεων και ένα μικρό ανοιχτό για αγώνες στίβου χωρητικότητας 1.000 θέσεων. Οι θέσεις παρκινγκ φτάνουν τις 45.000.

Όσον αφορά το ποδοσφαιρικό γήπεδο είναι κατασκευασμένο με βάση τις απαιτήσεις τις ΦΙΦΑ έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει τοπικά και διεθνή ποδοσφαιρικά τουρνουά. Από τεχνολογικής πλευράς, είναι πραγματικά κορυφαίο. Έχει τρία διαζώματα με καταπληκτική θέαση, διαθέτει ειδική οροφή που προστατεύει τους θεατές από τον καυτό ήλιο της περιοχής και τη βροχή ενώ έχει τοποθετηθεί ένα εξελιγμένο σύστημα που ελέγχει την θερμοκρασία και την κρατά σε ευχάριστα για τους θεατές επίπεδα.

Προτεινόμενα Άρθρα