Νέο λουκ για Μπάρτσα

από AllAboutARIS

Φεύγει μια ενδεκάδα παικτών από το Καμπ Νόου για να αλλάξει εντελώς πρόσωπο η καταλανική ομάδα τη νέα σεζόν.

Είναι γεγονός, ότι όλα θα αλλάξουν στις τάξεις της Μπαρτσελόνα, με την  έλευση του Λουίς Ενρίκε, ενός δικού της παιδιού, που αφού έκανε το «αγροτικό» του στην Θέλτα (μετά και το πέρασμά του από την Ρόμα), επιστρέφει στην ομάδα που αγάπησε και υπηρέτησε με πάθος.
Τι κι αν ο Λουίς Ενρίκε δεν είναι Καταλανός, αλλά Καστιγιάνος την καταγωγή, την μεγάλη του καριέρα την έκανε στις τάξεις της Μπαρτσελόνα, όπου έπαιξε για μια οκταετία (1996-2004), με 207 συμμετοχές και 73 γκολ, ενώ με την Ρεάλ είχε παίξει από το 1991-1996, με 157 συμμετοχές και μόλις 15 γκολ.
Την προπονητική του καριέρα την ξεκίνησε από τις Ακαδημίες της Μπαρτσελόνα (2008-2011), όπου διαδέχτηκε τους Πεπ Γκουαρντιόλα και Τίτο Βιλανόβα, ενώ στην συνέχεια πήγε στην Ρόμα (2011-2012) κι από πέρυσι είναι στην Θέλτα. Ηταν έτοιμος να αναλάβει αντί του Τάτα Μαρτίνο, αλλά είχε συμφωνήσει ήδη με την Θέλτα, με την οποία είχε ξεκινήσει την προετοιμασία και είχε κάνει και τις επιλογές για την ομάδα του Βίγκο.
Ενας από τους παίκτες που έχει στην Θέλτα, ο Ραφίνια (αδερφός του Τιάγκο Αλκαντάρα), υπήρξε υπό την καθοδήγηση του και μαθητής του στην σχολή της «Μασία». Τον Ραφίνια , εφόσον αναλάβει τώρα την Μπάρτσα, ο 43χρονος Λουϊς Ενρίκε , θα τον πάρει μαζί του. Όμως σίγουρα δεν θα έχει περί τους 13 με 15 παίκτες από την σημερινή ομάδα των «μπλαουγκράνα», καθώς ο ένας μετά τον άλλο ετοιμάζονται να φύγουν από το «Κάμπ Νόου».
Οι επαναστατικές αλλαγές που θα γίνουν στις τάξεις της Μπάρτσα, θα είναι μεγάλες και σημαντικές, αφού θα φύγουν οι «κολοσσοί» της τελευταίας δεκαετίας, από τον Βαλντέζ (πάει ούτως ή άλλως στην Μονακό κι άς είναι τραυματίας) και τον Πουγιόλ (κρεμάει τα παπούτσια του, καθώς αποσύρεται από την ενεργό δράση και θα αναλάβει συνεργάτης του Λουίς Ενρίκε), μέχρι και ο φύσει και θέση αρχηγός της ομάδας Τσάβι, που μάλλον ακολουθεί τον Ραούλ στις ΗΠΑ και δη στην Νέα Υόρκη.

Από εκεί και πέρα είναι σίγουρο, ότι μαζί με τον Τάτα Μαρτίνο, θα φύγουν τόσο ο Αργεντινός Χαβιέ Ματσεράνο και ο Σεσκ Φάμπρεγκας, οι οποίοι μάλλον επιστρέφουν στην Αγγλία, όπως και ο Αλέξις Σάντσεζ, ο οποίος επιστρέφει στην Ιταλία, για λογαριασμό της Γιουβέντους.
Επιπλέον είναι έτοιμος να αναχωρήσει για Παρίσι, όπως το έχει κάνει γνωστό ο ίδιος στους Βραζιλιάνους της Παρί, ο Ντάνι Αλβες και θα τον ακολουθήσει, για Μονακό μεριά ο Αλεξ Σονγκ. Ετοιμος προς αναχώρηση από τους «Μπλαουγκράνα», είναι και ο έτερος πλάγιος μπακ και Βραζιλιάνος ο Αντριάνο, αφού με παρόντες τους Μοντόγια και Ζόρντι Αλμπα είναι δύσκολο να βρει θέση στην ενδεκάδα.
Υποψήφιοι προς αναχώρηση από τις τάξεις της Μπάρτσα είναι ακόμη:  Ο Πέδρο, οποίος πέρα από την πρώτη σεζόν του στην πρώτη ομάδα, προ τριετίας, έδειξε να παραμένει στάσιμος, επειδή δεν βλέπει ενδεκάδα, ακόμη και μετά την φυγή του Βίγια, οπότε θέλοντας να παίζει θα επιλέξει να πάει αλλού, όπως και ο Κρίστιαν Τέγιο, με τον Ντος Σάντος και τον Κουένκα.

Φυσικά φεύγει, αυτή την φορά όχι ως δανεικός, αλλά με μεταγραφή ο Ολλανδός Αφελάϊ και θα αναζητήσει ομάδα και ο Σέρχι Ρομπέρτο.
Οσο για το ποιοι θα τους αντικαταστήσουν όλους αυτούς, υπάρχουν πολλά και σημαντικά ονόματα, πέραν του Γερμανού τερματοφύλακα Αντρέ Τερ Στέγκεν, που έχει αποκτηθεί από την Γκλάντμπαχ και του Ντεουλοφέου, που επιστρέφει από την Εβερτον, αλλά και του Ραφίνια Αλκαντάρα που επιστρέφει επίσης.

Βρίσκονται μεταξύ άλλων στο στόχαστρο των «μπλαουγκράνα» ο Κουαδράδο της Φιορεντίνα, ο Χάβι Μαρτίνεζ της Μπάγερν, ο Ματς Χούμελς της Μπορούσια Ντόρτμουντ, αλλά και ο Νταβίντ Λουϊς της Τσέλσι, μαζί με τον Λαπόρτε της Ατλέτικ Μπιλμπάο, τον οποίο θέλει κι ο Γκουαρντιόλα, αλλά κι ένας από τους Μπρούνο Σοριάνο (Βιγιαρεάλ), ή Κόκε (Ατλέτικο Μαδρίτης) για τις θέσεις των μέσων.
Για την επίθεση η Μπάρτσα «φλερτάρει» με έναν από τους Ιμόμπιλε και Ρόϊς αλλά είναι δύσκολο για τον δεύτερο, ενώ θα ανέβει ο αρχηγός της ομάδας των νέων Ελ Χαντάντι, που έχει κλέψει την παράσταση φέτος.

Προτεινόμενα Άρθρα