Πρωτιά για Ρεάλ

από AllAboutARIS

Η κάθοδος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνεχίζεται, καθώς στην λίστα με τις μεγαλύτερες σε αξία ποδοσφαιρικές ομάδες του περιοδικού Forbes, υποχώρησε ακόμα μία θέση, με τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα να βρίσκονται πλέον στην πρώτη δυάδα!

Το διάσημο περιοδικό Forbes, αναλύοντας στοιχεία της σεζόν 2012/13, έφτιαξε για δέκατη συνεχή χρονιά την λίστα με τις ποδοσφαιρικές ομάδες, που έχουν την μεγαλύτερη αξία. Για πρώτη φορά λοιπόν, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα εκμεταλλεύονται την πτώση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην τρίτη θέση και καταλαμβάνουν την πρώτη και δεύτερη θέση της λίστας, αντίστοιχα.
Οι Μαδριλένοι υπολογίζεται πως αξίζουν 3,44 δις δολάρια, σε σχέση με την Μπαρτσελόνα της οποίας η αξία ανέρχεται σε 3,2 δις. δολάρια. Όσο αφορά την τρίτη Μάντσεστερ, είδε την αξία της να μειώνεται από τα 3,165 δις της περσινής χρονιάς, στα φετινά 2,81 δις.
Από κει και έπειτα, έχουμε στην τέταρτη θέση την πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν Μονάχου, με τα 1,85 δις. δολάρια να φαίνονται κάπως λίγα, αναλογικά με την βαρύτητα που έχει, ενώ η ζάμπλουτη Μάντσεστερ Σίτι κατατάσσεται έβδομη, καθώς έχει αξία κάτω από το 1 δις, πιο συγκεκριμένα κάπου στα 863 εκατ. δολάρια.

Η Τσέλσι ανέβηκε στην έκτη θέση, με το αντίστοιχο ποσό της να αγγίζει τα 868 εκατ. δολάρια και η Άρσεναλ έμεινε στην Πέμπτη, με 1,33 δις. δολάρια. Σταθερή στην δέκατη θέση παρέμεινε η Λίβερπουλ με αξία 691 εκατ., ενώ οι ιταλικές Μίλαν (856 εκατ.) και Γιουβέντους (850 εκατ.) τερμάτισαν στην όγδοη και ένατη θέση αντίστοιχα.

Νέες είσοδοι στην κορυφαία εικοσάδα είναι η Παρί Σεν Ζερμέν, με 415 εκατ. και η Γαλατασαράι με 347 εκατ., στην 15η και 16η θέση αντίστοιχα. Τέλος, το Forbes σημειώνει πως τα τηλεοπτικά συμβόλαια των πρωταθλημάτων εκτοξεύουν την αξία των συλλόγων τους, με την Πρέμιερ Λιγκ και την Σέριε Α να κρατούν τα πρωτεία σε αυτά!

Προτεινόμενα Άρθρα