Αυτά θέλει ο Ενρίκε για τη νέα Μπαρτσελόνα

από AllAboutARIS

Ενίσχυση στις θέσεις των γκολκίπερ και στόπερ, απόκτηση κλασικού φορ, αύξηση του διαθέσιμου ρόστερ και μείωση των συνεργατών θέλει ο Λουίς Ενρίκε για τη νέα Μπαρτσελόνα.

Η Μπαρτσελόνα μπορεί να απέχει δύο νίκες από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, που μετά το ντόμινο των τελευταίων αγωνιστικών έχει γίνει ξανά εφικτός στόχος, αλλά ο Λουίς Ενρίκε ήδη σχεδιάζει την ομάδα της επόμενης περιόδου.

Ο κατά τα φαινόμενα (και σύμφωνα με σύσσωμο τον ισπανικό Τύπο) εκλεκτός της διοίκησης για τη διαδοχή του Τάτα Μαρτίνο έχει ήδη έτοιμο το πλάνο δράσης του, που θα τεθεί σε εφαρμογή με την ολοκλήρωση της περιόδου.

Αυτό σύμφωνα με τη Sport προβλέπει αρχικά μείωση του υπεράριθμου τεχνικού τιμ και πλαισίωσή του με κάποιους συνεργάτες δικής του επιλογής και αύξηση του αριθμού των διαθέσιμων παικτών σε 23-24 (με δύο παίκτες πρώτης γραμμής σε κάθε θέση, χωρίς να υπολογίζονται οι λύσεις από την Μπαρτσελόνα Β’).

Στόχος του είναι να υπάρχει μία καλή τριάδα γκολκίπερ, η οποία θα αποτελείται από τον Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν, έναν ακόμη τερματοφύλακα με παραστάσεις και πιθανότατα τον Τζόρντι Μάτιπ της δεύτερης ομάδας. Ο Λουίς Ενρίκε έχει ζητήσει ενίσχυση στα στόπερ, καθώς επιθυμεί να έχει πέντε λύσεις για το κέντρο άμυνας. Πέραν των Πικέ, Μπάρτρα και Μασεράνο, πρόθεσή του είναι να αποκτηθεί ένας έμπειρος παίκτης για τη θέση (αρέσει ο Μιράντα της Ατλέτικο) κι ένας με προοπτικές εξέλιξης (σαν τον Λαπόρτ της Μπιλμπάο).

Ο νέος προπονητής φέρεται να επιθυμεί την απόκτηση ενός κλασικού φορ, προκειμένου να μη φορτώνεται όλες τις ευθύνες στη συγκεκριμένη θέση ο Λιονέλ Μέσι. Μετά την αποχώρηση του Νταβίντ Βίγια οι «μπλαουγκράνα» δεν είχαν ποτέ έναν παίκτη σε αυτό το ρόλο κι έδειχναν συχνά να μην έχουν εναλλακτικό τρόπο να φτάσουν στο γκολ.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες θέσεις, πέραν της επιστροφής του δανεικού μεσοεπιθετικού Ραφίνια, που έκανε εξαιρετική σεζόν υπό τις οδηγίες του στη Θέλτα (32 συμμετοχές, 4 γκολ), αρέσει ο Κολομβιανός εξτρέμ Χουάν Κουαδράδο που εντυπωσιάζει με τη Φιορεντίνα (41 συμμετοχές, 14 γκολ).

Προτεινόμενα Άρθρα