Κερδίζει έδαφος το… 106!

από AllAboutARIS

Όσο περνάει ο καιρός και δεν εμφανίζεται επενδυτική λύση, οι διοικούντες στρέφονται όλο και πιο πολύ στην προοπτική που δίνει το 106ια για απαλλαγή από τα χρέη.

Όσο δεν προκύπτει επενδυτής για τον ΑΡΗ, παρά τις φήμες των τελευταίων ημερών, από τη μια για ομογενή ρώσο επιχειρηματία με καταγωγή από τη Μεσσηνία και από την άλλη κατασκευαστική εταιρία με έδρα την Αθήνα, τόσο αρχίζει να ωριμάζει στο μυαλό της διοίκησης η λύση του άρθρου 106ια που είχε προτείνει ο νομικός Αργύρης Αργυριάδης. Την ειδική εκκαθάριση δηλαδή μεγάλων εταιριών που έχουν πάνω από 2.5 εκ ευρώ ενεργητικό, 5 εκ ευρώ τζίρο και περίπου 50 εργαζομένους, εν λειτουργία.

Ό ΑΡΗΣ πληροί αυτές τις προϋποθέσεις για  να ενταχθεί στο συγκεκριμένο άρθρο αρκεί να βρεθεί ένας επενδυτής ο οποίος θα ζητήσει μαζί με την ΠΑΕ να κινηθεί η διαδικασία και να βγει σε πλειστηριασμό το σύνολο του ενεργητικού της ΠΑΕ η αξία του οποίου έχει εκτιμηθεί από ορκωτό λογιστή. Αφού καταβληθεί το πλειστηρίασμα που υπολογίζεται στο 1,5 εκ ευρώ, ο ΑΡΗΣ απαλλάσσεται από το σύνολο των χρεών του. Άρα αναζητείται ο άνθρωπος ή η εταιρία που θα εγγυηθεί το ποσό αγοράζοντας έναν ΑΡΗ ελεύθερο χρεών και προς αυτή την κατεύθυνση θα εντείνει τις προσπάθειές της η διοίκηση στο προσεχές διάστημα με διάφορα ραντεβού, ελπίζοντας ότι θα βρεθεί λύση που αυτή τη στιγμή φαντάζει ως μονόδρομος.

Προτεινόμενα Άρθρα