"Δεν βλέπω μέρα, βλέπω σκοτάδι"

από AllAboutARIS

Ως αναμενόμενη εξέλιξη θεωρεί τον υποβιβασμό στη Φούτμπολ Λιγκ ο πρώην τερματοφύλακας του ΑΡΗ και της Εθνικής Φάνης Κατργιαννάκης που δηλώνει ανοιχτός να βοηθήσει εφόσον του ζητηθεί.

-Φάνη, στα 100 χρόνια της ιστορίας του ο Αρης ψάχνει σε ποια κατηγορία μπορεί να αγωνιστεί, όντας εκτός Superleague. Τραγικό;
« Δεν είναι μόνο η φετινή χρονιά. Γενικώς τα τελευταία χρόνια ο Αρης δεν τα πάει καλά και θεωρώ πως ο κόσμος του είναι ήρωας, βλέποντας έτσι την ομάδα του. Εχει πόσα χρόνια να γευτεί τίτλο και παρ΄ όλα αυτά είναι εκεί παρών σε κάθε αγώνα, να στηρίξει και να βοηθήσει. Κάποιοι διοικητικοί και εξωδιοικητικοί παράγοντες έφεραν την ομάδα σ΄ αυτό το σημείο με αποτέλεσμα αυτό που ανέφερες, να μη ξέρει ο Αρης σε ποια κατηγορία θα παίξει τη νέα σεζόν!».

-Περίμενες πως ο ΑΡΗΣ θα έφτανε σ΄ αυτό το σημείο;
« Ναι, έτσι όπως έβλεπα τα πράγματα και με την επαφή που είχα με διάφορους γνωστούς και φίλους, το περίμενα. Φαινόταν που πάει το πράγμα. Κάθε χρόνο κι ένα βήμα παρακάτω, στο “τσακ“ να γλιτώσει την κατηγορία, ώσπου ήρθε το “μπαμ“. Τα παιδιά που παίξανε φέτος, αν και ταλέντα, δεν μπόρεσαν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας. Αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα και έμπαιναν ένας-ένας , σιγά-σιγά, θα μιλούσε η Ελλάδα γι αυτά. Τουλάχιστον, για δυο-τρία απ΄ αυτά τα παιδιά».

-Τον ΑΡΗ τον λύγισαν τα προβλήματα;
« Πολλά προβλήματα, πίεση, η γιορτή των 100 χρόνων και ο φόβος ενός υποβιβασμού σ΄ αυτή την επέτειο, δημιούργησαν ψυχολογικό πρόβλημα στην ομάδα. Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει. Δείτε τι πρωτάθλημα θα γίνει του χρόνου, χωρίς ΑΡΗ, Ηρακλή, ΑΕΚ και με διάφορα χωριά να δίνουν το παρών, έχοντας 100 άτομα στην κερκίδα».

-Αγωνιστικά, έτσι όπως είδες την ομάδα, θα μπορούσε να σωθεί;
« Κάτι παραπάνω θα μπορούσε να κάνει, όμως έπαιξε μεγάλο ρόλο το ματς της Λιβαδειάς. Βέβαια, δεν λέω πως φταίει αποκλειστικά η ήττα εκεί, όμως μετά, την ομάδα την πήρε από κάτω. Ελειπαν και οι εμπειρίες από τα παιδιά, κάτι που φαινόταν, μη μπορώντας να διαχειριστούν σημαντικά ματς».

-Τον Διούδη πως τον είδες;
« Είναι μεγάλο ταλέντο. Θα έλεγα πως είναι ένα άστρο που έφεγγε στο σκοτάδι του ΑΡΗ! Υπό διαφορετικές  συνθήκες θα διεκδικούσε θέση στην Εθνική, όμως τον παρασέρνει η γενική κακή εικόνα της ομάδας».

-Για την επόμενη μέρα τι λες;
« Μέχρι στιγμής δεν βλέπω μέρα, βλέπω σκοτάδι! Πρέπει κάποιος, δεν ξέρω ποιος, να ανάψει το φως στο τούνελ»

-Δίλημμα: Football League ή Γ΄ Εθνική;
« Το εύκολο και το λογικό είναι να πω Γ΄ Εθνική, όμως δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση των ανθρώπων εκείνων στους οποίους χρωστά η ομάδα και θα χάσουν τα λεφτά τους. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο Αρης πρέπει να καθαρίσει. Δύο χρόνια υπομονή, να βρεθεί ένας επενδυτής, γιατί είναι “ μαγαζί-γωνία“ και με τη βοήθεια του κόσμου, θα έρθει η μεγάλη επιστροφή».

-Ολο αυτό το διάστημα σου χτύπησε κάποιος την πόρτα για βοήθεια;
« Ηταν της στιγμής, τίποτα επίσημο».

-Εάν έρχονταν κάποιος επίσημα και σου το ζητούσε, τι θα έλεγες;
« Κοιτάξτε, εγώ τον ΑΡΗ τον παρακολουθώ συνεχώς. Είδα όλα τα ματς και υπάρχουν φορές που πήγα στο Ρύσιο, είδα προπονήσεις, συνομίλησα με τους ανθρώπους. Στον ΑΡΗ είμαι ανοιχτός, αλλά με προϋποθέσεις. Αν ξεκινούσε κάτι σωστό από το μηδέν, γιατί όχι;».  

Προτεινόμενα Άρθρα