Αυξάνει την εμπορικότητά του το MLS

από AllAboutARIS

Νέο 8ετές συμβόλαιο για το MLS με πολύ καλούς οικονομικούς όρους.

Η όλο και αυξανόμενη εμπορική και οικονομική δύναμη της επαγγελματικής ποδοσφαιρικής Λίγκας των ΗΠΑ (MLS) επιβεβαιώθηκε περίτρανα μετά την υπογραφή 8ετούς τηλεοπτικού συμβολαίου, με το συνολικό κόστος του να φτάνει στα 525 εκατ. ευρώ.
Τα τηλεοπτικά δίκτυα που κατάφεραν να αποσπάσουν τα αποκλειστικά τηλεοπτικά δικαιώματα είναι το ESPN, το Fox και το ισπανόφωνο Univision. Για τις επόμενες οχτώ σεζόν θα μοιράζονται την μετάδοση των αναμετρήσεων σε όλες τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες.
Οι οικονομικές λεπτομέρειες δεν ανακοινώθηκαν επισήμως αλλά οι ρεπόρτερ του Forbes αποκάλυψαν πως το MLS θα καρπώνεται περίπου 66 εκατ. ευρώ ετησίως. Το ποσό αυτό είναι τριπλάσιο από το αντίστοιχο που προέβλεπε το συμβόλαιο που λήγει μετά το πέρας της φετινής σεζόν. Μπορεί να απέχει πολύ από τα αντίστοιχα των άλλων σπορ στις ΗΠΑ, ωστόσο από μόνη της αυτή η αύξηση αποτελεί τεράστιο βήμα για την γεφύρωση αυτού του χάσματος.

Το ποδόσφαιρο στις ΗΠΑ σημειώνει αρκετή πρόοδο όσον αφορά την εμπορικότητα του, με την προσέλευση θεατών να έχει ξεπεράσει την αντίστοιχη του NBA και του NHL (χόκεϊ επι πάγου). Εντούτοις η τηλεθέαση των αγώνων δεν έχει παρουσιάσει παρόμοια άνοδο. Στο πλαίσιο του νέου τηλεοπτικού συμβολαίου συμφωνήθηκαν και διάφορες σημαντικές αλλαγές που αποσκοπούν στην βελτίωση της τηλεθέασης, όπως ο προγραμματισμός των αγώνων σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα.
Μαζί με την είσοδο στη Λίγκα ομάδων από μεγάλες και πλούσιες αγορές όπως η Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι (η ομάδα του Μπέκαμ), την Ατλάντα και το Ορλάντο, το μέλλον του αμερικάνικου επαγγελματικού ποδοσφαίρου δείχνει κάτι παραπάνω από ευοίωνο.

Προτεινόμενα Άρθρα