“Δεν γυρίζουμε την πλάτη στον ΑΡΗ”

από AllAboutARIS

Η Κατερίνα Σταμούλη* (στην σημαδιακή φωτό με την φανέλα των 100 χρόνων του συλλόγου) απέστειλε στο AllAboutARIS το παρακάτω άρθρο με τις σκέψεις της για την επόμενη μέρα του μεγαλύτερου συλλόγου της Μακεδονίας

Η Κατερίνα Σταμούλη* (στην σημαδιακή φωτό με την φανέλα των 100 χρόνων του συλλόγου) απέστειλε στο AllAboutARIS το παρακάτω άρθρο με τις σκέψεις της για την επόμενη μέρα του μεγαλύτερου συλλόγου της Μακεδονίας:

“Ο ΑΡΗΣ, ο Σύλλογος με τους περισσότερους τίτλους στη Μακεδονία, περνάει, κατά γενική ομολογία τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας του.

Ιδιαίτερα ο ποδοσφαιρικός ΑΡΗΣ είναι η ομάδα που πριν μερικά χρόνια έδωσε χαρές με τις επιτυχίες που είχε σε Ελλάδα και Ευρώπη, παρουσιάζοντας μία πρωτοφανή εικόνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όπου η στήριξη του κόσμου, είτε στα εύκολα είτε στα δύσκολα, έκανε κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα μία πραγματική γιορτή.

Σήμερα θα πρέπει να δούμε τι πρέπει να γίνει τώρα και στο μέλλον, προκειμένου ο ΑΡΗΣ να επανέρθει στον δρόμο των επιτυχιών χωρίς τον «βρόγχο» των προβλημάτων.

Δεν θα ήθελα να κάνω «ασκήσεις επί χάρτου», αλλά πιστεύω ότι το παράδειγμα άλλων ομάδων της Ευρώπης που είχαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και εξυγιάνθηκαν, μπορεί να αποτελέσει οδηγό για να δοθεί λύση στον ΑΡΗ. Βλέπουμε στο εξωτερικό, ομάδες να συνεργάζονται με τις Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμους, Περιφέρειες κλπ) και να έχουν οικονομική αρωγή από Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Ίσως η προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, θα μπορούσε να αποτελέσει και ένα κίνητρο για τον Σύλλογο, προκειμένου να αξιοποιήσει τους χώρους του «Κλεάνθης Βικελίδης» με τον νέο «νόμο Καλαφάτη» και να δώσει μία οριστική λύση στο πρόβλημα.

Η πρόταση αυτή, η οποία επεξεργάζεται τον τελευταίο καιρό από την Αρειανή Οικογένεια, είναι σίγουρο δεν είναι κάτι το άμεσο. Είναι όμως μία πολύ σημαντική προοπτική για το μέλλον, καθώς βλέπουμε πως έχουν εξυγιανθεί οικονομικά και έχουν αλλάξει επίπεδο αγωνιστικά οι ευρωπαϊκές ομάδες που στηρίζονται σε νέες – σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Σήμερα όμως πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε ο κόσμος να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του και ο ΑΡΗΣ να γίνει ελκυστικός ακόμα και σε «επενδυτή – αγοραστή». Τα μέτωπα είναι πολλά. Οι περιστάσεις όμως απαιτούν σύμπνοια, οργανόγραμμα, χρονοδιάγραμμα και ιδιαίτερα πολύ μεγάλη προσοχή στην επάνδρωση του αγωνιστικού τμήματος. Τα παραπάνω «αυτονόητα» είναι αυτά που θα προσελκύσουν τον «αγοραστή – επενδυτή».  Οι χιλιοταλαιπωρημένοι φίλαθλοι του ΑΡΗ είμαι σίγουρη ότι πάλι θα στηρίξουν”.

*Κατερίνα Σταμούλη
Οικονομολόγος ΑΠΘ – Τραπεζικός
Υποψήφια Σύμβουλος 5ης Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης
Με τον Συνδυασμό «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης
  

Προτεινόμενα Άρθρα