"Μονόδρομος η Γ` Εθνική"

από AllAboutARIS

""Οσα χρειάζονται για να ανέβει η ομάδα"

Ενώπιον του Σώματος της Γενικής Συνέλευσης του ΑΣ τοποθετήθηκε ο Γιώργος Γαλανός, παρουσιάζοντας τη δική του πρόταση για την επόμενη μέρα του ΑΡΗ.

Ο Θεσσαλονικός επιχειρηματίας ανέφερε πως είναι διατεθειμένος πως να βάλει όσα χρειάζεται για την ομάδα, δεν μπόρεσε όμως να απαντήσει ξεκάθαρα για τον τρόπο με υτον οποίο θα το κάνει αυτό, ενώ δεν είχε απάντηση ούτε για το θέμα της εγυητικής.

Αναλυτικά:

Αρχικά ο κ. Γαλανός ανέφερε: “Εγώ ξέρω τον δρόμο για την Α` Εθνική. Αν βρεθεί κάποιος, είμαι δίπλα του, αν όχι, εγώ εδώ είμαι.

Είμαι διατεθειμένος να διαθέσω όσα χρειάζονται, προκειμένου η ομάδα να επιστρέψει στην Α` Εθνική, χωρίς να έχω καμία απαίτηση από τον σύλλογο. Εγώ θέλω να πάνε φυλακή όσοι έχουν δημιουργήσει τα χρέη του ΑΡΗ”.

Για το θέμα της εκκαθάρισης: “Εχω ήδη τον έναν εκκαθαριστή και ψάχνω τον δεύτερο. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να είμαι και εγώ”.

Για τον τρόπο που θα βάλει τα χρήματα στην ομάδα :”Με τον καλύτερο τρόπο που μπορεί να πάει μπροστά ο ΑΡΗΣ. Θα έχω ανθρώπους και θα με ελέγχουν. Οσον αφορά το μετοχολόγιο, θα πρέπει να μιλήσω με τον δικηγόρο μου”.

Για τις οικονομικές του δυνατότητες: “Εχω μία εταιρία σεκιούριτι, η οποία εν μέσω κρίσης, πηγαίνει αρκετά καλά. Ε΄χω 2,5 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς και άλλο 1 κάπου άλλού. Ας με ελέγξουν οι θεσμοί του ΑΡΗ να δουν τι έχω”

Για το αν μπορεί να φέρει εγγυητική τραπέζης: “Είναι μία πολύπλοκη διαδικασία. Χρειάζεται ειδική άδεια για την εγγυητική”.

Για τη Β` Εθνική: “Στηρίζω αυτή την επιλογή, αλλά πρέπει να υπάρχουν προϋποθέσεις. Εμένα η πρόταση μου ισχύει μέχρι τις 23 Ιουνίου. Μετά θα την αποσύρω, γιατί δεν θέλω να κάνω κακό στον ΑΡΗ”.

Τράιος : “Θα μας εξυγιάνει η Γ` Εθνική”

“Μας ενδιαφέρει η ουσία. Πρέπει να προχωρήσουμε και να δούμε κατάματα την πραγματικότητα του συλλόγου. Τα πράγματα είναι πολύ συγκεκριμένα. Τι έγινε και φτάσαμε ως εδώ; Δεν έχω δει να απαντά κανένας απολύτως. Διαλυμένος σε όλα, δεν υπάρχει Άρης. Το δεύτερο ερώτημα, είναι που βρισκόμαστε; Έχουμε καταλάβει; Μπορούμε να αποκωδικοποιήσουμε την κατάσταση; Ο απολογισμός, είναι απογοητευτικός και το μέλλον είναι αβέβαιο. Πώς θα βγούμε από την κρίση;.

Από το 2004 ως το 2014 έγιναν 80 εκατομμύρια τζίρος και κανείς δε λέει τι έγινε με τόσα λεφτά. Ένας επίσημος φορέας, δεν βγήκε ποτέ να μας μιλήσει για τα χρέη. Πείτε μας πόσα είναι;

Με το πόρισμα τι γίνεται; Πήγε στον εισαγγελέα; Προχώρησε καμια διαδικασία; Ενοχλήσαμε κανέναν εισαγγελέα; Υπάρχει κόσμος που πρέπει να πάει φυλακή. Παίξανε με τα νεύρα μας, το συναίσθημα, την αγαπημένη μας ομάδα.

Ο Άρης έπεσε για τρίτη φορά στην ιστορία του. Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, φτάσαμε Ιούνιο και δεν έχει γίνει τίποτα. Υπάρχει συγκεκριμένη ευθύνη, όλων όσων διοίκησαν. Του Σκόρδα, του Στεφανίδη. Έχουν περάσει τρεις μήνες. Πώς θα ξεφύγουμε από την κρίση; Οι δρόμοι είναι τρεις, πρέπει να τους δούμε ρεαλιστικά.

 Έρχεται ένας επενδυτής, δίνει 10 εκατομμύρια ευρώ για να εξοφλήσει τα χρέη. Η δεύτερη λύση, είναι να διατεθούν χρήματα για διακανονισμούς. Η τρίτη λύση, είναι αυτή που δεν ξέρει κανείς, η Γ” Εθνική.

Στη Β” Εθνική, χρειάζεται τουλάχιστον ένα εκατομμύριο για διακανονισμό για το δημόσιο και 3 εκατομμύρια ευρώ για να κάνεις πρωταθλητισμό. Ο διακανονισμός από την άλλη, θέλει λεφτά. με φιλιά και αγάπη, κανένας δεν πρόκειται να συμφωνήσει.

Έχουμε δουλέψει δύο μήνες με τον Γιώργο Γαλανό και τον Τάσο Αναστασίου. Η ομάδα έχει 1,5 μήνα που έχει πέσει.

Η τρίτη λύση, είναι αυτή που δεν θέλει κανένας. Είναι η λύση της Γ” Εθνικής. Δύσκολος δρόμος, έχει θετικά και αρνητικά. Είναι ένας δρόμος που θα μας πληγώσει, αλλά να είστε σίγουροι, ότι θα μας εξαγνίσει. Οι εκκαθαρίσεις γίνονται με συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο και αποφασίζονται από τη γενική συνέλευση των μετόχων.

Όλα πρέπει να γίνουν μέσα σε 20 μέρες. Στις 5 Ιουλίου πάει μακριά η βαλίτσα. Η επικείμενη γενική συνέλευση της ΕΠΟ (στις αρχές Ιουλίου) θα αποφασίσει πως όποια ομάδα χρεωκοπεί και πέφτει στη Γ” Εθνική, θα πρέπει να μένει εκεί για 30 μήνες. Ό,τι απόφαση είναι να πάρουμε, πρέπει να την πάρουμε μέχρι το τέλος του μήνα. Πρέπει μέσα σε 20 μέρες, να πάρουμε μια απόφαση.

Η πρόταση μας είναι άμεση καταβολή ενός εκατομμυρίου ευρώ χωρίς να τα πάρει πίσω. Πρότεινε στους βετεράνους, τριμελή επιτροπή που θα ελέγχει το διοικητικό του έργο και τη διοικητική παρουσία. Η ομάδα πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια και να βγει άμεσα στη Β” Εθνική, αλλά πάνω απ” όλα πρέπει να υπάρχει ενότητα.

Πρέπει να ενεργοποιήσουμε τους παλιούς παράγοντες, να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι υπάρχει ένα σχέδιο. Υπάρχουν τρία βασικά στοιχεία. Πρώτον υπάρχει σχέδιο. Δεύτερον υπάρχει ομάδα. Τρίτον υπάρχουν λεφτά”.

Προτεινόμενα Άρθρα