Τ.Θέος στον Libero: “Υπάρχει ταλέντο στα παιδιά, πιστεύω σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα” (vid)

από AllAboutARIS

Ο προπονητής της Εθνικής Κ19, Τάσος Θέος φιλοξενήθηκε στον Libero 107.4 και την εκπομπή “Τρόικα” μιλώντας για το ταλέντο σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν με την πανδημία και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πρέπει να δουλεύουν για να ωριμάσουν.

Αναλυτικά ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Κ19 δήλωσε στον Libero 107.4:

Για την εθνική Νέων: “Είναι τιμή να εκπροσωπώ το εθνόσημο, μου δίνει ψυχολογία και εμπιστοσύνη να προχωρήσω… Τα παιδιά έχουν ταλέντο, χρειάζονται καθοδήγηση.

Τον Νοέμβριο έχουμε την προκριματική φάση και θέλουμε να ετοιμάσουμε τα παιδιά για να βγάλουν την ποιότητά τους. Η αλήθεια είναι πως οι κρίσιμες ηλικίες για να ωριμάσουν τα παιδιά έχασαν πολλά πράγματα μέσα στην πανδημία. Τώρα θα φανεί ποιο είναι το αποτέλεσμα και ποιοι μπόρεσαν να περάσουν αναίμακτα αυτό το στάδιο.”

Για τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας: “Ήταν δύσκολο για τα παιδιά που η καθημερινότητά τους είναι το γήπεδο. Νομίζω είμαστε στο τελικό στάδιο και τώρα όσο πιο γρήγορα γίνεται να ετοιμάσουμε τα παιδιά για τα σημαντικά παιχνίδια.”

Για την προετοιμασία και τις εγκαταστάσεις: “Φέτος δημιουργήθηκαν οι β’ ομάδες. Όταν ήμουν στον ΑΡΗ, είχα πει ότι ήταν μια αναγκαία κατάσταση. Πρέπει να υπάρχει ένα μεσοδιάστημα για να εξελιχθούν σωστά οι παίκτες και να τους αξιολογήσουν καλύτερα. Είναι μια πολύ καλή συνθήκη για τα παιδιά.

Για τις γηπεδικές εγκαταστάσεις είναι απαραίτητο να υπάρχει κανονικός χλοοτάπητας για να μπορούν να προσαρμόζονται σε συνθήκες αγώνα και το κυριότερο φυσικά να δημιουργηθούν οι υποδομές για να μην ταλαιπωρούνται τα παιδιά και οι γονείς.”

Για την εξέλιξη των παιδιών: “Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία είναι σχεδόν επαγγελματίες. Παίρνουν τις παραστάσεις, αντιμετωπίζουν επαγγελματίες και μπορούν να εξελιχθούν καλύτερα για να μπουν στην πρώτη ομάδα. Με τα παιδιά της Κ17 είχαμε κάνει μια καλή πορεία στα προκριματικά, τώρα το έφερε η μοίρα να συνεχίζω με αυτή τη φουρνιά στην Κ19 για να εκπληρώσουμε αυτό που μας στέρησε η πανδημία στην προηγούμενη προκριματική φάση.”

Για την μετάβαση στην εθνική ανδρών: “Με την κατεύθυνση και της εθνικής ανδρών και του τεχνικού διευθυντή που έχουμε κοινή φιλοσοφία, προσπαθούμε να φτιάξουμε καλούς και ικανούς αθλητές για να γίνουν το μέλλον της εθνικής. Κοινή φιλοσοφία σημαίνει ότι ακολουθούμε συγκεκριμένο ασκησιολόγιο, το οποίο θα αφομοιώσουν όλοι οι αθλητές.”

Οι επόμενες υποχρεώσεις της εθνικής κ19έχουμε φιλικά στην Κύπρο αρχές Σεπτέμβρη ενόψει των επίσημων ματς τον Νοέμβριο για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού.

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: “Είναι ζήτημα, το έχουμε ως χώρα με τα προβλήματα. Ελπίζω κάποια στιγμή να κάνουμε καλύτερο προγραμματισμό. Στις ομάδες γίνονται κινήσεις για να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Θέλουμε τους Έλληνες παίκτες στις ομάδες αλλά και ο ερχομός των ξένων βοηθούν και τους Έλληνες να ανελιχτούν.”

Προτεινόμενα Άρθρα