Περί… τηλεοπτικών

από AllAboutARIS

Η κεντρική διαχείριση που ισχύει και στη Φούτμπολ Λιγκ, η θέση του ΑΡΗ και η ανάγκη να τεθεί το ζήτημα υπό νέα διαπραγμάτευση.

Στην πρώτη συνάντηση που είχε ο Παναγιώτης Στεφανίδης με τον Σπύρο Καλογιάννη, πρόεδρος της Φούτμπολ Λιγκ, τέθηκε επι τάπητος έστω και σε εμβρυικό στάδιο το θέμα του τηλεοπτικού καθεστώτος της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Όπως ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΑΡΗ ο ισχυρός άνδρας της δεύτερης τη τάξει διοργανώτριας αρχής είναι ότι και στη Φούτμπολ Λιγκ ισχύει η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων με συγκεκριμένα νούμερα για τις ομάδες. Για την ακρίβεια ποσό 300.000 ευρώ συν 7.000 ανά παιχνίδι που μεταδίδεται ζωντανά. Μάλιστα ο Καλογιάννης έκανε γνωστό στον πρόεδρο των κιτρίνων ότι υπάρχουν και ρήτρες τις οποίες ο ΑΡΗΣ οφείλει να αποδεχτεί  και που θα ενεργοποιηθούν σε περίπτωση που αποφασίσει να διαπραγματευτεί μόνος του τα τηλεοπτικά του δικαιώματα. 

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ από την πλευρά του εξήγησε στον Καλογιάννη ότι τα νούμερα που θα ισχύσουν τη νέα χρονιά θα πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικά του μεγέθους του ΑΡΗ και ότι η παρουσία κι άλλων εμπορικών ομάδων του χρόνου στην κατηγορία θέτει σε νέα βάση τα τηλεοπτικά. Το σίγουρο είναι ότι η κουβέντα για τα τηλεοπτικά που θα αποτελέσουν ένα σημαντικό μέρος των εσόδων του ΑΡΗ την επόμενη σεζόν, μόλις άρχισε και θα έχει αρκετό ενδιαφέρον. 

Προτεινόμενα Άρθρα