Οι δυο δρόμοι της ΠΑΕ

από AllAboutARIS

Οι δυο άξονες πάνω στους οποίους κινείται η διοίκηση και τι αναμένεται να ακούσουμε στη συνέντευξη τύπου.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνέντευξη τύπου που θα παραθέσει η ΠΑΕ αφού θα είναι η πρώτη φορά από την μέρα που ανέλαβε που θα μιλήσει δημόσια. Για αυτά που έχει κάνει και για το περίγραμμα του πλάνου της επόμενης χρονιάς. Μέχρι την Πέμπτη η διοίκηση… παλεύει να έχει κλείσει κάποιες συμφωνίες που θα δείξουν στον κόσμο ότι υπάρχει πλάνο και προοπτική, ότι κάτι κινείται σε όλα τα επίπεδα αν και θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να παρουσιαστεί κάποιος χρηματοδότης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η συνέντευξη τύπου θα κινηθεί σε δυο άξονες που ουσιαστικά χαρακτηρίζουν και το πλάνο της Φούτμπολ Λιγκ. Ο ένας είναι ο δύσκολος δρόμος του να στηριχτεί ο ΑΡΗΣ στις δικές του δυνάμεις και στα δικά του έσοδα με συσπείρωση και επίτευξη συμφωνιών με πιστωτές και δημόσιο. Αποτελεί ουσιαστικά το εναλλακτικό πλάνο που είναι αναγκασμένη η διοίκηση να έχει έτοιμο στην περίπωση που δεν βρεθούν χρήματα από διάφορους πόρους.Πρόκειται βέβαια για ένα εξαιρετικά αμφίβολο πλάνο, δίχως εγγυήσεις για αίσια έκβαση στο τέλος του δρόμου που σίγουρα δεν πρόκειται να γίνει θετικής αποδοχής από τον κόσμο. 

Ο δεύτερος είναι να βρεθεί- το ιδανικό σενάριο- ο επενδυτής που θα πάρει πάνω του όλα τα βάρη ή ο αξιόχρεος επενδυτής που με 1,5εκ ευρώ θα … τρέξει το άρθρο 106ια. Στη χθεσινή ευρεία σύσκεψη με την ΚΜΑ οι νομικοί που κληθηκαν να δώσουν το παρών ανέλυσαν για μια ακόμη φορά τις προυποθέσεις που απαιτούνται και εξήγησαν ότι πατά τα αντιθλέτως λεγόμενα, είναι μια προοπτική που οφείλει ο ΑΡΗΣ να συνεχίσει να κυνηγά.

Προτεινόμενα Άρθρα