"Μένουν οι ανακοινώσεις"

από AllAboutARIS

Ως ο νέος προπονητής του ΑΡΗ μίλησε ο Έλληνας τεχνικός

Στην εκπομπή “AllAboutARIS On Air” φιλοξενήθηκε ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, επιβεβαιώνοντας τη συμφωνία του με τον ΑΡΗ, ενώ αναφέρθηκε παράλληλα και στις πρώτες σκέψεις που έχει για την ομάδα.

Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στις συζητήσεις του με τη διοίκηση αλλά και στα αγωνιστικά θέματα, εκτιμώντας πως μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις.

Αναλυτικά: 

Για τις επαφές του με τον ΑΡΗ: “Εχουμε συμφωνήσει σχεδόν σε όλα και απλά απομένουν κάποιες λεπτομέρειες”.

Για τους στόχους που έχουν θέσει με τη διοίκηση: “Στόχος θα είναι η απευθείας άνοδος φυσικά. Μόνο κάτι τέτοιο επιτάσσει η δυναμική του ΑΡΗ”.

Για το που έχουν καταλήξει με τη διοίκηση: “Έχουμε καταλήξει ότι όλα περνούν από μένα, άσχετα με την έλευση ενός τεχνικού διευθυντή. Αυτός επιλέγει τον προπονητή και τους συνεργάτες του.

Ολα μου τα χρόνια στην προπονητική έτσι λειτουργούσα. Σε όσες ομάδες πήγαινα και συναντούσα τεχνικού διευθυντή, αν δεν ήθελα έναν παίκτη, δεν θα ερχόταν.  Οι παραστάσεις του Χαριστέα θα είναι χρήσιμες. Ο ΑΡΗΣ δεν έχει την πολυτέλεια να τον αποκλείσει, αρκεί να είναι ωφέλιμος.

Για το υλικό του ΑΡΗ: “Είναι στη διαδικασία αξιολόγησης. Εκτιμώ πάντως πως αν καλλιεργηθεί το ταλέντο που υπάρχει, η ομάδα θα βγει κερδισμένη, όπως και οι παίκτες”.

Για τον Ολαϊτάν: “Ολοι μπορούν να κάνουν λάθη. Δεν ήταν εύκολο σε εκείνη την ηλικία να διαγνώσεις την προοπτική του. Ήμουν ο πρώτος προπονητής με τον οποίο δούλεψε επαγγελματικά. Ηταν μία δύσκολη περίπτωση πάντως”.

Για το έμψυχο υλικό της ομάδας: “Μπορεί από αυτό το ρόστερ να μείνουν οι περισσότεροι. Πρέπει όμως; να δούμε τα κυρίαρχα στοιχεία της κατηγορίας και επειδή είσαι ΑΡΗΣ, οφείλεις να μην πας σε αυτά τα επίπεδα, γιατί από μόνος σου, συρρικνώνεις τη δυναμική σου. Αν είσαι μεγάλος, πρέπει οι βλέψεις σου να είναι μεγάλες και οι επιλογές σου να γίνουν με βάση τη Σούπερ Λιγκ..

Για τους στόχους που θέλει να έχει η ομάδα: “Τους στόχους τους ορίζει η δυναμική μίας ομάδας. Τη δυναμική του ΑΡΗ τη γνωρίζουμε όλοι. Εκτιμώ πως όλες οι ομάδες της Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια, έχουν χάσει την αγωνιστική τους ταυτότητα. Αρα πως θα δημιουργήσει φιλάθλους; Οταν οι αγωνιστικές σου παραστάσεις δίνουν ελπίδα για καλύτερες μέρες.

Για το επιθετικό στυλ ποδοσφαίρου που του αρέσει: “Οταν η βαθμολογία είναι 3-1-0, δεν σου φτάνει η ισοπαλία. Το θέμα δεν είναι να κάνεις επίθεση μόνο, αλλά να εμποδίσεις τον αντίπαλο να βγαίνει στον αιφνιδιασμό”.

Για τη δίψα του κόσμου να δει μία επιθετική ομάδα: “Θα σας θυμίσω πως οι περισσότεροι φίλαθλοι του Ηρακλή έγιναν επί Χατζηπαναγή. Στον ΠΑΟ επί Κούδα και στον ΑΡΗ επί Αλεξιάδη, Κεραμίδα. Οι ομάδες τότε έπνιγαν τον αντίπαλο. Και έτσι δημιούργησαν φιλάθλους. Εκείνη ήταν η ταυτότητα τους”.

Για το αν θα υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις αυτή την εβδομάδα: “Την ίδια εκτίμηση έχω και εγώ. Ελπίζω να είμαστε ωφέλιμοι”.

Προτεινόμενα Άρθρα