Πάει για έσοδα ρεκόρ

από AllAboutARIS

Ο όμιλος NPD, εκ των κορυφαίων εταιρειών έρευνας της αγοράς, προβλέπει πως η παγκόσμια ποδοσφαιρική αγορά, θα έχει κατά την χρονιά που διανύουμε έσοδα – ρεκόρ, που θα αγγίξουν τα 12,5 δισ. ευρώ!

Σύμφωνα με την μελέτη της εταιρείας, η ποδοσφαιρική βιομηχανία βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και καταφέρνει να αναπτύσσεται με ένα πολύ ικανοποιητικό 4% ετησίως από το 2006 και μετά. Το 2014 αναμένεται να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη αύξηση του τζίρου αφού πρόκειται για χρονιά Παγκοσμίου Κυπέλλου.Η επιρροή του Μουντιάλ και όλης της ποδοσφαιρικής «τρέλας» που δημιουργεί θα δουν τα έσοδα στο χώρο να αυξάνονται κατά 8% σε σχέση με την πέρυσι, όπου υπολογίζονται από το NPD Group σε 11,6 δισ. ευρώ. 

Το Μουντιάλ είναι τόσο κομβική διοργάνωση για τον παγκόσμιο αθλητισμό που υπολογίζεται πως από μόνο του θα αυξήσει κατά μία μονάδα τα έσοδα ολόκληρης της αθλητικής βιομηχανίας. Συγκεκριμένα, θα προσθέσει 2,73 δισ. ευρώ στα συνολικά έσοδα του αθλητισμού που για το 2012 υπολογίζονται στα 273 δισ. Ο ρυθμός ανάπτυξης ποικίλει από χρονιά σε χρονιά», σχολίασε ο Διευθυντής του αθλητικού τμήματος του ομίλου NPD στη Μεγάλη Βρετανία, Ρίτσαρντ Χάντ. «Τα ζυγά έτη -που διεξάγονται τα Μουντιάλ και τα Euro- παρουσιάζεται σημαντική ανάπτυξη στην ποδοσφαιρική αγορά, ενώ στα μονά η κατάσταση μένει σταθερή».

Ωστόσο, η ραγδαία ανοδική πορεία δεν αναμένεται να συνεχιστεί, όπως τουλάχιστον προβλέπει ο κ. Χαντ: «Ο ρυθμός ανάπτυξης θα μειωθεί τα επόμενα 5 χρόνια λόγω του κορεσμού της ευρωπαϊκής αγοράς, την αύξηση ηλικίας του παγκόσμιου πληθυσμού, την ακόμα μεγαλύτερη αστικοποίηση (που κάνει πιο δύσκολο να βρεθεί χώρος για ποδόσφαιρο) και την άνοδο των ατομικών αθλημάτων».

Προτεινόμενα Άρθρα