Η συνέντευξη της ΠΑΕ μέσα από τα «μάτια» του AllAboutARIS.

από AllAboutARIS

Σκέψεις και συμπεράσματα από την χθεσινή συνέντευξη τύπου της ΠΑΕ όπως τα εισέπραξε το AllAboutARIS.

Έχουν περάσει λίγες μόνο ώρες από την πολυαναμενόμενη συνέντευξη τύπου της ΠΑΕ. Σοφοί σίγουρα δεν γίναμε. Εδώ που τα λέμε θα ήταν κουτός όποιος περίμενε από τον Παναγιώτη Στεφανίδη να ανακοινώσει… πακτωλό εκατομμυρίων. Πάνω-κάτω ξέραμε τι θα ακούσουμε. Απλά τώρα έχουμε ένα περίγραμμα των σκέψεων της διοίκησης για την επόμενη μέρα ύστερα από την πρόταση Γαλανού για την εκούσια εκκαθάριση. Θέλοντας και μη δεν γίνεται να μην βάλεις τις δυο συνεντεύξεις… απέναντι.

Καταρχήν οφείλουμε να βγάλουμε από την εξίσωση την πρόσληψη του Δημήτρη Καλαιτζίδη. Ο λόγος; Γιατί κατά γενική ομολογία είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση για τον ΑΡΗ της Φούτμπολ Λιγκ. Προπονητής σοβαρός, ικανός, εργατικός και με γνώση των ιδιαιτεροτήτων της κατηγορίας. Λογικά θα τον είχε στην κορυφή της λίστας του όποιος και να ήταν διοίκηση και τυγχάνει της αποδοχής του κόσμου.

Εκεί που η διοίκηση δεν έπεισε αρκετά και άφησε πολλά κενά σημεία ήταν στη ανακοίνωση του πλάνου πάνω στο οποίο θα στηριχτεί την επόμενη χρονιά. Πρόκειται για ένα πλάνο πολύ όμορφο στα λόγια και στις… διαφάνειες αλλά αρκετά αισιόδοξο αν λάβουμε υπόψη μας τη χρονική συγκυρία που θα ζητήσει την υλοποίησή του η διοίκηση. Δυστυχώς στη φάση που είναι ο ΑΡΗΣ δεν μπορεί να ποντάρει σε υποθετικά σενάρια και χορηγίες που μπορεί να έρθουν αλλά μπορεί και να μην έρθουν. Και αν έρθουν το πιο πιθανό είναι να συνοδεύονται από ποσά πολύ μικρότερα από τα προσδοκώμενα. Ακόμη και αν συμφωνήσουμε ότι ο ΑΡΗΣ θα εισπράξει από τα τηλεοπτικά το αντίτιμο που αντιστοιχεί στο μέγεθός του για τα δεδομένα της νέας Φούτμπολ Λιγκ, από μόνο του δεν φτάνει. Όπως είναι αφελές η διοίκηση να βάζει ψηλά τον πήχη στα εισιτήρια διαρκείας.

Ο κόσμος είναι παγωμένος, κουρασμένος από μια διετία πολύ επώδυνη για την ψυχολογία του και δυσκολόπιστος. Δεν αναφερόμαστε στους ρομαντικούς που θα σπεύσουν όπως και να έχει να αγοράσουν το καρτελάκι τους. Αναφερόμαστε σε όλους τους υπόλοιπους. Έχει κουραστεί να ακούει για πλάνα, θεωρίες και χορηγίες μαμούθ. Πριν από λίγους μόνο μήνες ο Ηλιάδης θυμίζουμε ουσιαστικά κέρδισε τις εκλογές και διοίκησε τον ΑΡΗ υποσχόμενος χορηγίες 1,4 εκ ευρώ που βέβαια ποτέ δεν ήρθαν.  Τις χορηγίες πρώτα τις κλείνεις και μετά τις ανακοινώσεις.

Πάμε τώρα και στο 106. Καλά έκανε η διοίκηση και διευκρίνισε ότι ο ΑΡΗΣ συνεχίζει να ποντάρει σε αυτό γιατί αποτελεί τον πιο εύκολο δρόμο για ένα επενδυτή που δεν θέλει να βάλει πολλά χρήματα αλλά θα είχε αξία να το συζητάμε αν είχε βρεθεί ο αξιόχρεος επενδυτής. Αν ο ΑΡΗΣ δυσκολεύεται να προσελκύσει κάποιον που απλά θα βάλει 1,5-2εκ και θα πάρει μια ομάδα του βεληνεκούς του ΑΡΗ τότε αλήθεια πως θα προσελκύσει αυτόν που θα καλύψει την ΑΜΚ των 7εκ ευρώ;

Κανείς δεν αμφισβητεί τις προθέσεις της διοίκησης του Παναγιώτη Στεφανίδη. Ούτε την διάθεση να προσπαθήσει κόντρα στο ρεύμα. Ούτε φυσικά για το ότι μέσα σε 20 μέρες έχει κάνει ένα business plan, έχει κλείσει μια εταιρεία marketing που θα αναλάβει το χορηγικό, προσέλαβε ένα καλό προπονητή και έχει επαφές με εταιρείες και ανθρώπους που θέλουν να επενδύσουν στον ΑΡΗ είτε ως επενδυτές είτε ως χορηγοί.

Για να πείσει όμως τους αρειανούς στη Γ.Σ θα χρειαστεί πολλά περισσότερα από προσδοκίες εσόδων. Ο ΑΡΗΣ έχει ανάγκη από ρευστό. Ρευστό που θα κάνει παιχνιδάκι τις συμφωνίες με τους πρώην ποδοσφαιριστές, με το Δημόσιο, το ΙΚΑ και θα δημιουργήσει στον Καλαιτζίδη τις προϋποθέσεις να φτιάξει μια ομάδα όπως την έχει στο μυαλό του.

Προτεινόμενα Άρθρα