Ακόμη κερδίζει από τον Οζίλ

από AllAboutARIS

Με ένα ποσό ρεκόρ της τάξης των 639.000 ευρώ, ως ρήτρα κατάρτισης ή αν θέλετε μαθητείας, «βοηθάει» οικονομικά ο Μεσούτ Εζίλ, την ομάδα που τον ανέδειξε, την Ροτ Βαϊς Εσεν.

Εκεί στην πρωτεύουα της Βεστφαλίας, που είναι το Εσεν και η ομάδα, όπου αναδείχθηκαν ο πρώτος μουντιαλικός αρχηγός της Εθνικής Γερμανίας, ο Χέλμουτ Ραν (για την ακρίβεια ήταν συναρχηγός του Φρίτς Βάλτερ, που σήκωσε την «κούπα» στην Βέρνη το 1954), αλλά και ο ¨δικός΄μας Οττο Ρεχάγκελ, ο οποίος μένει άλλωστε εκεί.

Συγκεκριμένα τα λεφτά αυτά τα δίνει η Ρεάλ Μαδρίτης, ως ποσοστό μετακίνησης από τα 50 εκατομμύρια ευρώ, που πήρε από την Αρσεναλ, πέρυσι τον Αύγουστο για τον Μεσούτ Εζίλ, τον δαντελένιο μέσο της Εθνικής Γερμανίας. Είναι η λεγόμενη εισφορά αλληλεγγύης που έχει επιβάλει η ΟΥΕΦΑ, να δίνουν οι ομάδες, όταν μεταπωλούν παίκτες, που αναδείχθηκαν σε μικρότερες ομάδες.
Η άλλοτε κραταιά ομάδα του Εσσεν, βρίσκεται τώρα στην 4η κατηγορία της Γερμανίας, αλλά το οικονομικό αυτό βοήθημα από τον Μεσούτ Εζίλ, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την ομάδα. Να σημειωθεί πώς ο Μεσούτ Εζίλ, που έπαιξε στην συνέχεια σε Σάλκε και Βέρντερ Βρέμης, ήταν καλός μαθητής στην Ακαδημία της Ροτ Βάϊς, όταν ως έφηβος έπαιξε εκεί από  το 2000 μέχρι το 2005.

Προτεινόμενα Άρθρα