Ότι λάμπει (δεν) είναι χρυσός;

από AllAboutARIS

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για… χρυσούς χορηγούς και ηθικούς φαρισαισμούς

Μετά την συζήτηση ηθικολογίας για το ΑΦΜ, στην ατζέντα του Αρειανού θα μπει αυτή την εβδομάδα και θα κορυφωθεί ως τις 25 Ιουνίου η συζήτηση για τον… Ελληνικό Χρυσό.

Η φημολογία, που έχει αναπτυχθεί και δεν έχει επιβεβαιωθεί ή διαψευστεί από την ΠΑΕ ΑΡΗΣ έχει να κάνει με χορηγία της εταιρίας, που έχει συζητηθεί όσο καμία άλλη στην Ελλάδα.

Προσωπικά όσο έχω προσπαθήσει να προσεγγίσω το θέμα του Ελληνικού Χρυσού και του τι γίνεται στην Χαλκιδική, έχω μπερδευτεί. Οι μισοί λένε ότι η εταιρία προκαλεί την ανάπτυξη στην Χαλκιδική, έχει δώσει ζωή και…ψωμί. Οι άλλοι μισοί λένε ότι έχει φέρει την καταστροφή στο περιβάλλον και δημιουργεί προβλήματα ακόμα και στην υγεία των κατοίκων. Αμφότεροι μου παρουσιάζουν και περιβαλλοντικές μελέτες υπέρ των δικών τους θέσεων και κατηγορούν ο ένας τον άλλο για παιχνίδια που πλέον έχουν φτάσει και σε κορυφαίο πολιτικό επίπεδο κομματικών αντιπαραθέσεων.

Καταρχήν να σημειώσω το εξής. Συζητήσεις με τον Ελληνικό Χρυσό υπάρχουν. ΟΧΙ για την φανέλα, αλλά με διάφορες παράλληλες δραστηριότητες και το ποσό που έχει πέσει στο τραπέζι θα είναι περίπου 2 με 2,5 εκ ευρώ.

Για μένα είναι απλά τα πράγματα. Στις 25 Ιουνίου στην ΓΣ της ΚΜΑ ο κ. Στεφανίδης και η διοίκηση του καλείται να παρουσιάσει την ενδεχόμενη συνεργασία και ο κόσμος θα αποφασίσει. Το αν είναι καλός ή κακός ο Χρυσός υπάρχει κράτος, υπάρχουν υπουργεία και αρμόδιες αρχές να κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν για να διαφυλάξουν το δημόσιο συμφέρον και την δημόσια υγεία.

Είναι βέβαια λίγο οξύμωρο. Αφού το σώμα της ΚΜΑ αποφάσισε αν θα κάνουμε νέα αίτηση ή έφεση για το 99, αφού θα αποφασίσει για το αν θα πάμε στο 106 ια ή στο 106 β ή στην Γ εθνική, θα κληθεί να αποφασίσει και για το τι γίνεται στις… Σκουριές. ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Προτεινόμενα Άρθρα