Αλλαγές στην επίθεση ετοιμάζει ο Σάντος

από AllAboutARIS

Μήτρογλου, Φετφατζίδης και Καραγκούνης διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα. Διαβάστε τι αλλάζει σε πρόσωπα και θέσεις στο ματς με την Ιαπωνία ο Σάντος, ψάχνοντας το γκολ.

Δεν είναι κρυφό το ότι η Εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στο γκολ στα τελευταία της παιχνίδια. Από τότε δηλαδή που τραυματίστηκε ο Μήτρογλου. Ο “πιστολέρο” όμως επιλέχθηκε να είναι στην αποστολή, πράγμα που σημαίνει ότι ο Σάντος τον εμπιστεύεται και τον θεωρεί πανέτοιμο. Συνεπώς με τον Γκέκα να μην έχει “άστρο” τον τελευταίο καιρό, ο Πορτογάλος τεχνικός ετοιμάζεται να δώσει στον “Μητρογκόλ” φανέλα βασικού.

Μια δεύτερη αλλαγή αναμένεται να είναι αυτή του Φετφατζίδη στην θέση του Σαλπιγγίδη, ο οποίος δεν έπιασε τα στάνταρ απόδοσης που τον χαρακτηρίζουν. Έτσι, ο Σάντος, φαίνεται πως θα προτιμήσει τον άσο της Τζένοα που από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας “φωνάζει” πως μπορεί να βοηθήσει την Εθνική ως βασικός. Ο νεαρός βιρτουόζος μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω στην επίθεση της ομάδας με τις απρόβλεπτες ενέργειές του.

Τέλος, ο Σάντος θέλει να προσθέσει “πάθος” στην μεσαία γραμμή και ενδέχεται να χρησιμοποιήσει και τον Γιώργο Καραγκούνη. Ο αρχηγός μπορεί να δώσει το έξτρα πάθος στην μεσαία γραμμή και να παίξει με το μυαλό των Ιαπώνων. Σε αυτή την περίπτωση ο παίκτης που θα μείνει εκτός ενδεκάδας είναι ο Γιώργος Σαμαράς. Οι Κονέ και Μανιάτης ήταν εκ των κορυφαίων με την Κολομβία και δεν χάνουν την θέση τους, ενώ τα χιλιόμετρα του Κατσουράνη τον διατηρούν στο αρχικό σχήμα.

Εφόσον ξεκινήσει ο Καραγκούνης από την αρχή τότε ο Κονέ θα πάει στα αριστερά της επίθεσης με εντολή να συγκλίνει και στον άξονα και να βοηθάει και στα μαρκαρίσματα τον Χολέμπας. Στον άξονα θα πάει ο Καραγκούνης για να πλαισιώσει τους Κατσουράνη και Μανιάτη.

Στο μυαλό του Σάντος υπάρχει και ο Ανδρέας Σάμαρης, στην περίπτωση που θέλει να αλλάξει κάποια πράγματα στην μεσαία γραμμή μετατοπίζοντας ή αλλάζοντας τον Κατσουράνη. Άλλωστε για κάποιο χρονικό διάστημα, ο  Σάμαρης δοκιμάστηκε κατά τη διάρκεια του διπλού ως αμυντικός μέσος αντί του Κατσουράνη.

Όλα αυτά δείχνουν ότι ο Σάντος σκέφτεται να αλλάξει κάποια πράγματα στην ομάδα, αλλά όχι να προβεί και σε ριζικές αλλαγές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ομοιογένεια της ομάδας. Πιο πολύ προβληματισμένος είναι με την επίθεση της ομάδας γι` αυτό κι εκεί θα γίνουν οι αλλαγές. Στο αμυντικό κομμάτι ο Σάντος ναι μεν διέκρινε λάθη με την Κολομβία, αλλά θεωρεί πως ήταν συγκυρίες, δείχνοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Πηγή: Novasports.gr

Προτεινόμενα Άρθρα