«Καταρχήν συμφωνίες με Σουνά-Γιαννίτση»

από AllAboutARIS

Το περίγραμμα της σχέσης των πέντε παικτών που εκπροσωπεί με τον ΑΡΗ, έδωσε ο γνωστός ατζέντης, Πασχάλης Τουντούρης.

Μιλώντας στον «Libero 107,4» και την εκπομπή «AllAboutARIS ON AIR», ο Πασχάλης Τουντούρης ανέλυσε τα δεδομένα στις περιπτώσεις του Δημήτρη Σουνά, του Μιχάλη Γιαννίτση, του Ηλία Σταυρόπουλου, του Καλούδη Λεμονή και του Αντώνη Τσιάρα.

«Το κοινό είναι η ανησυχία όλων για τις εξελίξεις στην ΠΑΕ, το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως και το ό,τι όλοι θα επιθυμούσαν τη παραμονή τους σε έναν βιώσιμο και ανταγωνιστικό ΑΡΗ, σε έναν ΑΡΗ που όταν πήγαν οι φιλοδοξίες τους ήταν στο υψηλότερο επίπεδο και τώρα τείνει να τους αλλάξει τον τρόπο σκέψης», ανέφερε αρχικά ο Τουντούρης.

«Σκελετός συμφωνίας για Σουνά-Γιαννίτση αν παίξει ο ΑΡΗΣ στη Β’»

Για τις περιπτώσεις των Σουνά και Γιαννίτση, ο ατζέντης τους είπε: «Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν δικαίωμα προσφυγής. Για τον Γιαννίτση και τον Σουνά έχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις με τη διοίκηση, έχουν εκφράσει την εμπιστοσύνη τους προπονητής και διοίκηση, έχει μιλήσει μαζί τους ο νέος προπονητής, θέλουν τα παιδιά να μείνουν, βλέποντας θετικά τις φιλότιμες προσπάθειες της διοίκησης και το ενδιαφέρον τους. Υπάρχει ένας καταρχήν σκελετός συμφωνίας, βέβαια υπάρχουν και προϋποθέσεις με βασικότερη να μείνει η ομάδα στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Εχουμε ενημερωθεί ότι στις 26 θα είναι σε θέση να μας επιβεβαιώσουν αν η ομάδα θα παίξει στη Β’ Εθνική. Σε γενικές γραμμές διάθεση παραμονής υπάρχει, αν δεν υπήρχε θα είχαμε κάνει ήδη προσφυγή. Από εκεί και πέρα περιμένουμε κι ελπίζω να γίνουν όλα όπως τα σχεδιάζουν οι διοικούντες αυτή τη στιγμή. Τα παιδιά δεν αξιοποιήθηκαν αγωνιστικά και δεν έπαιξαν όσο μπορούσαν και όσο περίμενε ο κόσμος. Αυτό δεν επιθυμούμε να γίνει ξανά».

Για το αν ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης τους καλύπτει ως προπονητής: «Εμείς δεν επηρεάζουμε καμία διοίκηση να κινηθεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση για προπονητή. Από εκεί και πέρα είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτά παιδιά να υπάρχει ένας προπονητής που θα ασχοληθεί με τα παιδιά και θα δουλέψει με τις αδυναμίες τους. Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης πάντως μας καλύπτει απόλυτα».

«Θέλει να μείνει ο Σταυρόπουλος»

Για τον Ηλία Σταυρόπουλο είπε: «Ο Ηλίας ουσιαστικά θεωρείται ελεύθερος ποδοσφαιριστής. Θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να πούμε πολλά για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αφού εκκρεμεί μία εκδίκαση στις 24 του μήνα. Και ο ίδιος ανήκει στην προηγούμενη κατηγορία. Θα ήθελε με συγκεκριμένες συνθήκες να παραμείνει στην ομάδα. Το γεγονός ότι και ο ίδιος και εγώ παραβρεθήκαμε σε συναντήσεις με τον προπονητή και τη διοίκηση δείχνει ότι θέλει να παραμείνει».

Για τον τραυματισμό του: «Είναι καλά, συνεχίζει τις θεραπείες, προπονείται και θα είναι έτοιμος για την προετοιμασία σε οποιαδήποτε ομάδα και αν αγωνίζεται. Δεν θα έλεγα ότι ήταν σοβαρός τραυματισμός, ήταν ύπουλος τραυματισμός. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Όταν δεν παίζει ένας ποδοσφαιριστής για τόσο χρονικό διάστημα για έναν τραυματισμό που δεν θεωρείται σημαντικός, τότε πρέπει να βρούμε τι φταίει». Διευκρινίστηκε φυσικά ότι δεν υπάρχει καμία μομφή για το ιατρικό τιμ και τους φυσικοθεραπευτές και ότι το πρόβλημα ήταν οικονομικό, καθώς επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι αν έκανε μια ακόμα συμμετοχή υπήρχε ρήτρα στο συμβόλαιό του, βάσει της οποίας θα έπρεπε να πάρει άλλες 10.000 ευρώ: «Τα στεγανά της ΠΑΕ είναι μάλλον περισσότερο διάτρητα απ’ ό,τι θα έπρεπε», αρκέστηκε να πει ο Τουντούρης επί του θέματος.

«Υπολογίζεται για τον κορμό ο Τσιάρας»

Για τον Αντώνη Τσιάρα, ο ατζέντης του δήλωσε: «Προς έκπληξη πολλών ανταποκρίθηκε άμεσα, ανταποκρίθηκε και νομίζω ότι είναι ένα παιδί που έχει να δώσει πολλά. Και γι’ αυτόν στον ΑΡΗ η παραμονή είναι δεδομένη αν υπάρξουν οι συνθήκες που προαναφέραμε. Εχει συμβόλαιο αλλά έχει και δικαίωμα προσφυγής, το οποίο όμως δεν πρόκειται να ασκήσουμε μέχρι τις 25 Ιουνίου».

«Εξαιρετικό ταλέντο ο Λεμονής»

Για τον μικρότερο της πεντάδας που εκπροσωπεί, τον Καλούδη Λεμονή, ο Πασχάλης Τουντούρης τόνισε: «Το ό,τι δεν έπαιξε πέρσι δεν μπορώ να απαντήσω. Θα πρέπει να απαντήσουν οι προπονητές. Είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο. Θεωρώ ότι ίσως μέσα από τη διαδικασία των προβλημάτων να μπορέσει ο ΑΡΗΣ να δημιουργήσει έναν κορμό σε σωστές βάσεις και υγιή προσανατολισμό. Έχει αγωνιστεί σε όλα τα ματς τα τελευταία δύο χρόνια. Εχει εντυπωσιάσει ανθρώπους που τον είδαν. Σίγουρα έχει να προσφέρει πολλά αν δουλευτεί σωστά».

Για τον Ολαϊτάν και τη γνωστή ιστορία με τον ΑΡΗ: Δεν ήμασταν εκπρόσωποί του τότε και δεν γνωρίζω λεπτομερώς τι συνέβη. Στη Βέροια πήγε πάντως επί Καλαϊτζίδη και η αλήθεια είναι ότι τον θεωρεί ποδοσφαιρικό του πατέρα.

Κάνοντας ένα τελευταίο σχόλιο, ο Τουντούρης εκφράστηκε με θετικά λόγια για τη διοίκηση της ΠΑΕ, λέγοντας: «Η αίσθησή μου είναι ότι αυτή η διοίκηση προσπαθεί. Είναι δραστήρια, επικοινωνεί μαζί μας καθημερινά και είναι ένας βασικός λόγος που δεν έχουν κάνει τα παιδιά προσφυγή».

Προτεινόμενα Άρθρα