Στην Τσέλσι ο Ντιέγκο Κόστα

από AllAboutARIS

Η Τσέλσι πλήρωσε την ρήτρα των 31 εκατ ευρώ (25 εκατομμυρίων λιρών) κι έκανε δικό της τον Ντιέγκο Κόστα, από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, με επίσημη ανακοίνωση της Λονδρέζικης ομάδας, η Τσέλσι υλοποίησε την συμφωνία που είχε κάνει με την πλευρά του παίκτη, κατόπιν απαίτησης του ίδιου του Ζοζέ Μουρίνιο και πληρώνοντας την ρήτρα, που είχε θέσει η Ατλέτικο, αποκτά επίσημα τον παίκτη, που είχε πάρει μέρος στην άτυχο πέρασμα της πρώην παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ισπανίας, από τα γήπεδα της Βραζιλίας.
Ετσι ο 25χρονος Ντιέγκο Κόστα, αποτελεί την 2η μεταγραφή διεθνούς Ισπανού, μετά από αυτήν του Σεσκ Φάμπρεγκας, που είχε ανακοινωθεί λίγο πριν την πρεμιέρα του Μουντιάλ, από τον επιστήθιο φίλο του 27χρονου μέσου, του Ζεράρ Πικέ. Αλλωστε κι οι δυό μπορεί να ήταν μέλη της Ακαδημίας της Μασία, αλλά ανδρώθηκαν στην  Αγγλία, με Αρσεναλ ο Σεσκ και με Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ ο Ζεράρ Πρικέ, πριν ξαναβρεθούν στην πρώτη ομάδα της Μπάρτσα.

Οσο για τον διακαή πόθο του Μουρίνιο, τον Ντιέγκο Κόστα, που έκανε εντυπωσιακή σεζόν, φθάνοντας στον ισπανικό τίτλο, αλλά και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ατλέτικο, πέτυχε 27 γκολ σε 35 αγώνες φέτος. Ο Βραζιλιάνος την καταγωγή Ντιέγκο Κόστα, ξεκίνησε την ισπανική κι ευρωπαϊκή περιπέτεια του, από την Βαγιαδολίδ το 2009 και την επόμενη σεζόν πήγε στην Ατλέτικο Μαδρίτης.
Για τον εν λόγω παίκτη ο Μουρίνιο, που τώρα θα ψάξει…ομάδα για να δώσει τον Ντιέγκο Τόρες, είπε: «Ο Κόστα είναι ο παίκτης που θέλω στην ομάδα μου. Είναι ο παίκτης που δουλεύει για την ομάδα, ο μαχητής και ικανός σκόρερ. Σίγουρα θα βοηθήσει πολύ την Τσέλσι», είχε πεί στις αρχές του Ιουνίου, ο Πορτογάλος τεχνικός της Τσέλσι.

Προτεινόμενα Άρθρα