«Τα πέναλτι δεν είναι λοταρία»

από AllAboutARIS

Έβγαλε το… καπέλο στον Λουίς Φαν Χάαλ ο παλαίμαχος Ολλανδός τερματοφύλακας Χανς Φαν Μπρόικελεν.

Την πρωτοβουλία του Λούις Φαν Χάαλ να βάλει τον Τιμ Κρουλ στον προημιτελικό με την Κόστα Ρίκα μόνο για τη διαδικασία των πέναλτι επικρότησε ο Χανς Φαν Μπρόικελεν.

Ο παλαίμαχος Ολλανδός τερματοφύλακας, πρωταθλητής Ευρώπης με τους «οράνιε» το 1988 και σπεσιαλίστας στις αποκρούσεις πέναλτι -είχε πιάσει μάλιστα εκτέλεση του Μπελάνοφ στον τελικό του Euro `88 με την πρώην ΕΣΣΔ,  απέρριψε τη θεωρία που λέει ότι η διαδικασία των πέναλτι είναι θέμα τύχης, τονίζοντας πως με καλή προετοιμασία ο τερματοφύλακας αλλά και ο εκτελεστής μπορεί να αποκτήσει πλεονέκτημα.

«Για χρόνια ακούω την αντιεπαγγελματική θεωρία ότι τα πέναλτι είναι λοταρία. Αυτό δεν ταιριάζει με τη φιλοσοφία του Φαν Χάαλ. Τα πέναλτι δεν είναι λοταρία. Μπορείς να προετοιμαστείς γι` αυτά τόσο και ως τερματοφύλακας όσο και ως εκτελεστής», είπε ο Φαν Μπρόικελεν στην εφημερίδα Omroep Brabant, πλέκοντας το εγκώμιο και των Φαν Πέρσι, Ρόμπεν, Σνάιντερ και Κάουτ που εκτέλεσαν εύστοχα πέναλτι:

«Δεν κοίταξαν τον τερματοφύλακα, διάλεξαν γωνία και…μπουμ! Αυτό είναι επίσης αποτέλεσμα πολύ καλής προετοιμασίας, γιατί ο Φαν Χάαλ και οι άνθρωποί του δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη».

Προτεινόμενα Άρθρα