“Τελειώνουν” οι Μανιάς-Κύργιας

από AllAboutARIS

Είναι θέμα χρόνου και το επίσημο διαζύγιο που μπορεί να προκύψει ακόμα και σήμερα

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Π. Στεφανίδη με τον Κίμωνα Κοκορόγιαννη, αλλά και τους Μανιά- Κύργια. Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ επανέλαβε την διάθεση του ΑΡΗ για παραμονή των παικτών στην ομάδα και μάλιστα για να τους πείσει τους έδωσε και επιταγές που κάλυπταν το σύνολο των οφειλομένων προς τους δυο παίκτες.

Αρχικά οι επιταγές ήταν της ΠΑΕ για τα τέλη Σεπτέμβρη, αλλά οι παίκτες απέρριψαν αυτή την προσφορά χωρίς δεύτερη κουβέντα.  Στην συνέχεια ο κ. Στεφανίδης πρότεινε προσωπικές επιταγές με ημερομηνία πληρωμής την 10η Αυγούστου -όπως υποστηρίζουν στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ-, δηλαδή σε 20 μέρες. Ο κ. Στεφανίδης τους σημείωσε ότι μπορούν να πάρουν τις επιταγές ως διασφάλιση και τους υποσχέθηκε ότι την επόμενη εβδομάδα θα μπορούσαν να τις επιστρέψουν και να πάρουν μετρητά τα χρήματά τους.

Οι ποδοσφαιριστές ήταν για μια ακόμα φορά αμετακίνητοι, σημειώνοντας ότι θέλουν να φύγουν και για να συμβεί αυτό χαρίζουν το σύνολο των οφειλομένων. Για τον Μανιά η οφειλή είναι τα 17500 άμεσα απαιτητά που έχουν μείνει ως υπόλοιπο από το συμβόλαιό του μαζί με ενοίκια και μισθούς (πήρε περίπου το 90% του συμβολαίου πέρσι), αλλά και ένα πριμ συμμετοχών 30.000 ευρώ που είχε προστεθεί από την διοίκηση Ηλιάδη ως μπόνους, (πέρσι δηλαδή ο Μανιάς είχε ένα συμβόλαιο με τα μπόνους κοντά στα 130.000 ευρώ!!!) και για τον Κύργια ένα ποσό που πλησιάζει τα 50.000 ευρώ καθώς πέρσι πληρώθηκε μόλις ένα ποσό της τάξεως των 10.000.

Μάλιστα η πλευρά των παικτών σημείωσε ότι αν ο ΑΡΗΣ δεν συμφωνήσει στην λύση των συμβολαίων τους, θα καταθέσουν – παρά τις σχετικές διαψεύσεις μέχρι σήμερα- προσφυγές. Δεν στάθηκαν όμως μόνο στο οικονομικό. Ο Μανιάς σημείωσε προς τον κ. Στεφανίδη ότι δεν ξαναπαίξει Β εθνική και πώς θέλει να παίξει στην Λίγκα, ενώ ο Κύργιας του είπε ότι με όσα “τράβηξε” την περσινή χρονιά δεν ξαναγυρίζει στην Θεσσαλονίκη, ακόμα και αν του πληρώσουν όλα τα οφειλόμενα μετρητά! Βέβαια αν πληρώνονταν μετρητά θα ήταν υποχρεωμένοι να επιστρέψουν, αλλά ειναι εμφανέστατη η αδυναμία του ΑΡΗ σε αυτό το κομμάτι.

Με βάση αυτά τα δεδομένα είναι θέμα χρόνου και το επίσημο διαζύγιο που μπορεί να προκύψει ακόμα και σήμερα, με τον ΑΡΗ να χάνει δυο βασικότατους παίκτες που υπολόγιζε ο προπονητής και τα περιθώρια να στενεύουν όχι απλά επικίνδυνα, αλλά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Προτεινόμενα Άρθρα