Αυτή είναι η απόφαση

από AllAboutARIS

Μετά από συμφωνία του υπουργείου ανάπτυξης και της ΕΕΑ ανοίγει ο δρόμος για συμμετοχή ομάδων στη Γ΄ Εθνική και με την επιστροφή τους στην ανώτερη κατηγορία να μπορούν να βγάζουν νέο "καθαρό" ΑΦΜ χωρίς την ολοκλήρωσης της εκκαθάρισης.

Από χθες και ύστερα από την αποκάλυψη του Βαγγέλη Χατζηιωάννου ότι μπορεί να συσταθεί νέα ΠΑΕ με νέο “καθαρό” ΑΦΜ ακόμη και αν δεν έχει περατωθεί η εκκαθάριση, είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει νέα δεδομένα στους κίτρινους που τη Δευτερα θα εποικοινωνήσουν με ΕΠΟ. ΕΕΑ και Football League. Το Υπουργείο Ανάπτυξης και ανταγωνιστικοτητας έστειλε στις 5/8 έγγραφο προς την ΕΕΑ με το ερώτημα αν μπορεί να γίνει σύσταση νέας ΠΑΕ και ΚΑΕ από το ίδιο ιδρυτικό σωματείο, δηλαδή τον Ερασιτέχνη, Η απάντηση ήρθε στις 12/8 ήταν θετική και ακολούθως κοινοποιήθηκε και στη διεύθυνση εμπορίου. 

Η εφημερίδα “Arenapress” παρουσιάζει σήμερα το επίμαχο σημείο της απόφασης της ΕΕΑ ύστερα από ερώτηση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και τι ακριβώς αναφέρει και το AllaboutARIS το αναδημοσιεύει για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας: Από τον συνδυασμό των ανωτέρω διατάξεων και λαμβανομένου υπόψη ότι δεν τίθεται ζήτημα αναβίωσης της προηγούμενης ΠΑΕ-ΚΑΕ, λόγω άπρακτου παρόδου της από το νόμο τιθέμενης προθεσμίας χωρεί σύστασης νέας ΠΑΕ ή ΚΑΕ από το ίδιο ιδρυτικό αθλητικό σωματείο της υπό εκκαθάριση ευρισκόμενης ανώνυμης εταιρίας.

Όσον αφορά στην επισήμανση περί παροχής από το ιδρυτικό αθλητικό σωματείο της ίδιας εισφοράς (επωνυμίας και λοιπών διακριτικών γνωρισμάτων) που είχε παρασχεθεί κατά τη σύσταση της ήδη υπό εκκαθάριση ΠΑΕ ή ΚΑΕ, σκόπιμη θα ήταν η παροχή δυνατότητας καταβολής της ίδιας εισφοράς στη νέα ΠΑΕ υπό την προυπόθεση της μη προβολής (παραίτησης) εκ των αξιώσεων του ιδρυτικού αθλητικού σωματείου ως προς την αρχικώς παρασχεθείσα εισφορά στην υπό εκκαθάριση ΠΑΕ ή ΚΑΕ. 
Συμπερασματικώς ειναι εφικτή η σύσταση νέας ΠΑΕ ή ΚΑΕ από το ίδιο αθλητικό σωματείο με την προυποθεση της εξασφάκισης της μη προβολής αξιώσεων εκ μέρους του ιδρυτικού ( με τη λήψη απόφασης από το διοικούν αυτό όργανο) για την αρχικώς παρασχεθεισα εκ μέρους του εισφορά, 

Προτεινόμενα Άρθρα