Το "στήριγμα" του Σανιά και η "κορμική τοποθέτηση"

από AllAboutARIS

Ο Καλαϊτζίδης δίνει μεγάλη βαρύτητα στη σωστή τοποθέτηση του σώματος των παικτών του

Εάν κάποιος παίκτης, από το -μέχρι στιγμής- ρόστερ του ΑΡΗ, ο οποίος ξεχωρίζει με την… πρώτη ματιά, είναι ο Σίντυ Σανιά.

Ο Σενεγαλέζος ήταν, με διαφορά, ο πιο κινητικός παίκτης στην προετοιμασία και εύκολα διέκρινε κανείς, πόσο σημαντικό τον θεωρεί ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης. Ο Σενεγαλέζος, στις προπονήσεις του Πράβετς, ήταν αυτός που υποδεχόταν πρώτος τη μπάλα από την άμυνα. Ρόλος του ήταν να κάνει τη σίγουρη πάσα, προωθώντας τη μπάλα στην επίθεση και πάνω σε αυτό το κομμάτι εσίασε ο προπονητής του.

Σχεδόν σε κάθε προπόνηση ακουγόταν, από τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη, η φράση “σωστή κορμική τοποθέτηση” και ένας από τους αποδέκτες της ο Σανιά. Εκείνο που του ζητούσε ο έμπειρος τεχνικός ήταν να έχει σωστή τοποθέτηση του σώματός του, ώστε να μπορεί να σπάει τη μπάλα με τη μία, όταν οργάνωνε παιχνίδι, χωρίς να χάνει πολύτιμο χρόνο, δίνοντας την ευκαιρία στον αντίπαλο να τον μαρκάρει πιο στενά.

Η “περιβόητη”, όμως, “κορμική τοποθέτηση” δεν αφορούσε μόνο την επίθεση, αλλά και την άμυνα. Ο Σανιά θα είναι το “στήριγμα”, όπως έλεγε ο Καλαϊτζίδης, στη μεσαία γραμμή, γι` αυτό το λόγο πρέπει ν` αντιλαμβάνεται τί γίνεται, ακόμα και όταν δε βλέπει πού βρίσκεται ο αντίπαλός του. Σε περίπτωση, που για παράδειγμα κάποιος συμπαίκτης του πάρει τη μπάλα, για να οργανώσει παιχνίδι, ο Σανιά πρέπει να έχει τη σωστή απόσταση, ώστε εφόσον ο “πλέι μέικερ” δεν βρει κενό χώρο ή άλλο συμπαίκτη, ο Σενεγαλέζος πρέπει να του δώσει το κατάλληλο στήριγμα, προκειμένου να μη χαθεί η επίθεση.

Ο ρόλος του Σανιά θα είναι πολυσύνθετος, γι` αυτό και ο ίδιος προπονείται με ιδιαίτερο ζήλο, χωρίς να ασχολείται (προς το παρόν) με τα όσα γίνονται εκτός των τεσσάρων γραμμών.

Προτεινόμενα Άρθρα